Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Bursa Şubesi Dernek Lokali, AK Parti’li Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan tahliye davası sonucu 12 Eylül’de boşaltılırken, 33 yıldır Reşat Oyal Kültürparkı içinde bulunan ÇGD’nin idari ve sosyal tesisi, Büyükşehir Belediyesi ekiplerince yıkıldı.

ÇGD Bursa Şube’sinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Yıkım ile ilgili açtığımız davalar sürerken, Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı tahliye davası Bursa 2. İdare Mahkemesi’nce kabul edildi ve tahliye emri 12 Eylül’de verildi. Derneğin tahliyesini 12 Eylül tarihinde gerçekleştirdik

Neredeyse tam 1 yıldır Büyükşehir Belediyesi’nin ifade özgürlüğünden, ÇGD’den, bu kentin çağdaş gazetecilerinden intikam alma hırsına karşı mücadele ediyoruz. Nasıl ki 2 Aralık’ta Kuruluş yıl dönümümüzde kendisini bu kentin istenmeyen adamı ilan etmişsek, bugün bir kez daha diyoruz ki ÇGD’ye yönelik her saldırıyı çirkin zihniyetlerini, dün olduğu gibi yarın da teşhir etmeye devam edeceğiz.

Her zaman söylediğimiz gibi.

Derdimiz, bir bina, yıkılacak tuğlalar değil. Duvarlar yıkılır... Yenileri yapılır! Size de bu yakışır. Derdimiz…

Yıkılmak istenen değerlerimizi, satmadığımız kalemlerimizi, Yılmaz Amca’lardan emanet aldığımız geleneğimizi korumaktır.

Siz ancak duvarları yıkarsınız, özgür basın yıkılmaz!

ÇGD Bursa Şubesi Yönetim Kurulu”

BULGARİSTAN'DA ÜRETİME KATKI KOYUYOR

 

Editör: Haber Merkezi