Dernek lokalinin tahliye edileceğini duyan üyeler ve onlara destek veren bazı siyasi parti yöneticileri ÇGD önünde toplandı. Dernek avukatı Bursa 2. İdare Mahkemesi’ne başvuru yaptı. Yapılan başvuruyu görüşen mahkeme, yürütmeyi durdurma kararı verdi.

MAHKEME YÜRÜTMEYİ DURDURDU

Hatırlanacağı gibi Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültürpark içerisinde bulunan ÇGD dernek binasını yıkma kararı almıştı. ÇGD’nin 2021 yılının Kasım ayında yıkımı durdurmak için açtığı davada Bursa 2. İdare Mahkemesi ihtiyati tedbir kararı verdi. Mahkemenin verdiği karar 9 Mayıs’ta kaldırıldı. Ardından, dernek binasının tahliye edilmesi için ekipler bugün sabah saat 10.00 civarında dernek binasına geldi. ÇGD, yıkımı durdurmak için tekrar mahkemeye başvurdu. Bursa 2. İdare Mahkemesi’nde görüşülen itiraz, karara bağlandı ve mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı çıktı.

“HUKUKSUZLUĞA VE ADALETSİZLİĞE KARŞIYIZ”

ÇGD Bursa Şube Başkanı Rabia Deniz, mahkeme kararının ardından yaptığı açıklamada, Bursa’nın siyasi ve kişisel çıkarlar doğrultusunda yönetildiğini belirtti. Kentin hafızası olan ÇGD dernek binasının yıkılmak istendiğini ifade eden Deniz, “Alinur Aktaş’a diyoruz ki, ÇGD’yi yıkamayacaksın. Bu kentin sağduyusu bu kentin vicdanı yanımızda. Hep beraber hukuksuzluğa ve adaletsizliğe karşı çıkacağız. Kentin çağdaş gazetecileri yine yazmaya konuşmaya devam edecek. Aktaş, ÇGD’yi yıkamayacak” dedi.

Açıklamaya, CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca,  İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu ve CHP Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz katılarak gazetecilere destek verdi. 

Editör: Haber Merkezi