AK Parti’ye demokrasiden uzaklaştığı ve şeffaf olmadığı için ağır eleştiriler getiren Ali Babacan’ın liderliğini yaptığı DEVA Partisi’nde sular durulmuyor. Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Bursa teşkilatlarında uzun süredir devam eden rahatsızlık bugün istifa getirdi. Büyükorhan İlçe Başkanı Murat Bozkuş görevinden istifa ettiğini duyurdu. Hatırlanacağı gibi Mudanya İlçe Başkanı Dilek Durak’a, Deva Partisi Bursa İl yönetiminde bulunan bir kişinin ağır hakaretlerde bulunduğu iddia edilmiş, bu olay Bursa siyasetinin gündeme bomba gibi düşmüştü.

Deva Partisi Bursa İl Başkanı Serkan Özgöz, şimşekleri üzerine çekmeye devam ediyor.

“BİAT VE ADAMCILIĞA SERT TEPKİ”

Deva Bursa il Başkanlığı’nı Serkan Özgöz’ün yaptığı teşkilatta sular durulmuyor. Kısa bir süre önce Mudanya İlçe Başkanı Dilek Durak’a bir il yöneticisinin hakaret ettiği iddialarına sessiz kalınmasının ardından, Deva Partisi Büyükorhan İlçe Başkanı Murat Bozkuş, il başkanı Özgöz’ü ve il yönetimini suçlayarak istifa etti.

İl Başkanı Serkan Özgöz’ü ilçe yönetimlerinin önünü açmadığı ifade eden Bozkuş, istifa dilekçesinde şu ifadelere yer verdi:

"Sn. Babacan'a ve yeni nesil siyaset anlayışına hala inanıyor ve güveniyorum ancak bunu uygulama kabiliyeti olan il yönetimlerine şahit olamamış bulunmaktayım.

İl teşkilatı olarak, ilçe yönetimlerinin önünü açmak bir yana, idareciliği baskının, biat sağlamanın, adamcılığın bir yolu olarak gören bir il yönetimiyle siyasette bir yol almanın mümkün olmadığını görüyorum. Yukarıda belirttiğim nedenlerle İlçe Başkanlığı görevimden ayrılıyorum.

Gereğini arz ederim.

Saygılarımla”

DALGIN BURSA’DA YAŞANANLARI BABACAN’A AKTARMIYOR

Öte yandan, DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Burak Dalgın’ın, Serkan Özgöz’ün tutumunu, siyaset dışı davranışlarını Ali Babacan’a aktarmaması ve Özgöz’le birlikte hareket etmesi tepkilere neden oluyor. İkilinin, Bursalıların sorunlarını gündeme getirmemesi de akıllarda soru işaretleri uyandırıyor.

KIZILCIKLI’YA ÖZGÖZ VE EKİBİNİ ŞİKAYET ETMİŞLERDİ

Demokrasi ve Atılım Partisi Bursa teşkilatlarında birçok ilçe başkanı, bir süre önce partiye katılan ve Teşkilat İşleri Başkan Yardımcısı görevine getirilen Sedat Kızılcıklı’ya Bursa’da yaşanan sorunları ve Serkan Özgöz’ün anti demokratik tavırlarını anlatmışlardı.  

Editör: Haber Merkezi