DEVA Partisi Bursa’da istifa depremi sürüyor. Eş, dost akraba kayırmacılığının yanı sıra, İl Başkanı Serkan Özgöz’ün anti siyaset dışı tavırlarına sessiz kalan genel başkan Ali Babacan’ın sloganlarının aksine hareket etmesi teşkilatlarda şok etkisi meydana getiriyor.

Daha önce kurucu il yöneticilerinin istifalarıyla çalkalanan DEVA Bursa, Büyükorhan, Harmancık ve Mudanya teşkilatlarının istifalarıyla gündeme gelmişti. Şokların devam ettiği partide daha önce istifa edeceği iddia edilen Kestel İlçe Başkanı Turgay Erdoğmuş’ta ilçe başkanlığından ve partisinden istifa ettiğini yaptığı zehir zemberek açıklamayla duyurdu. Hatırlanacağa gibi Mudanya İlçe Başkanı Dilek Durak ve yönetimi, istifalarını pasta keserek duyurmuşlardı.

“ADALETSİZLİK VE İTİBARSIZLAŞTIRMA VAR”

İlçe yönetiminin de topluca istifa edeceğini belirten Erdoğmuş açıklamasında, İl Başkanı Serkan Özgöz’ü partiye yakışan demokratik duruşu sergilememekle suçladı. Partide, ötekileştirme, adaletsizlik, itibarsızlaştırma yapıldığını belirtti.

İşte Turgay Erdoğmuş’un o açıklaması:

Bursa Kestel İlçesinde kurucu ilçe başkanı olarak atanmış ve kongrede delegelerin oyu ile seçilmiş ilçe Başkanı olarak 1,5 yıldır sürdürmekte olduğum İlçe Başkanlığı görevimi ekibim ile birlikte, Genel Başkanımız Sn. Ali Babacan’ın ve DEVA Partisinin temel ilke ve prensiplerinin fikir ve düşüncelerime uygun olması ve Türkiye’nin kurtuluşu için gerekli tüm unsurların ve kadroların mevcut olduğunu düşündüğümüz ve inandığımız için çalışmalarımızı başarılı olarak bugüne kadar sürdürdük.

Ancak bu çalışmalarımızın ve ekibimin moral ve motivasyonu; partimize yakışan demokratik duruşu sergilemeyen il başkanlığı tarafından herkese karşı olduğu gibi bize karşı da bilinçli ve sistemli bir şekilde yok edilmiştir. Yapılan ötekileştirme, ayrımlaştırma, adaletli davranmama, itibarsızlaşma gibi hal ve hareketlerinden dolayı parti içi muhalefet oluşumuna sebebiyet verilmesi sonucunda bu ve benzer durumların bizleri derinden etkileyerek bir yol ayrımına gelmemizin istenmesine çalışılmış ve gelinen noktada başarılı olunmuştur. Bu nedenle Parti üyeliğimizden ve Yönetim kurulu görevlerimizden ayrılarak istifa ediyoruz.

Kalın sağlıcakla…

Saygılarımla

Turgay Erdoğmuş

Editör: Haber Merkezi