Kaplan Okulları’nın öğrencileriyle bir araya gelen ADSM Başhekimi Dt. Esmanur Eyrice, çocuklara diş sağlığının önemi, dişlere zararlı içecek ve yiyecekler ile diş fırçalamada dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgilendirmede bulundu.

“BOLCA PEYNİR, YOĞUR, SÜT TÜKETİN”

Doğru diş fırçalama yönetimini protez üzerinde uygulamalı olarak göstererek anlatan Başhekim Dt. Esmanur Eyrice,“Küçük olsak bile bizim dişlerimize çok önem vermeliyiz. Şeker içeren yiyecekler yediğimizde ve asitli içecekler tükettiğimizde hemen dişlerimizi fırçalamalıyız. Bunun yanında gün içinde sabah ve akşam olmak üzere günde en az iki defa dişlerimizi fırçalayarak diş çürüklerinin önüne geçebiliriz. Dişlerimiz kemik olduğu daha çok diş sağlığına çok faydalı olan peynir, yoğurt süt ve süt ürünlerini bol bol yemeliyiz. İlerleyen yaşlarda diş kayıplarımızın olmaması ve ağız sağlığımızın yerinde olması için küçük yaşlarda diş fırçalama alışkanlığı edinmeliyiz” dedi.

“BOL SUYLA AĞZINIZI ÇALKALAYIN”

Uzman Dt. Büşra Keşküş Şengül de “Diş ve ağız sağlığımıza küçük yaşlarda da dikkat etmeliyiz. Asitli içecekler ve fast food yiyeceklerden uzak durmalıyız. Yemek yedik ama yanımızda diş macunu ve fırça yok o zaman bol suyla ağzımızı çalkalayacağız. Her 6 ayda bir diş doktorlarına giderek dişlerimizin muayenesini yapmalıyız. Böylece diş kayıplarımız olmaz. Eğer bunları yapmazsanız ilerde ağzımızda enfeksiyon ve diş çürükleriniz olur. Yetişkin olduğumuzda sağlıklı dişlere sahip olmayız” diye konuştu.

Seminer sonunda Özel Kaplan Okulları yöneticileri tarafından Uzman ADSM Başhekimi Dt. Esmanur Eyrice ve Uzman Dt. Büşra Keşküş Şengül’e teşekkür plaketi edildi.

Editör: Haber Merkezi