Bursa’nın Osmangazi İlçesindeki Doğanbey Toki’de oturanların çilesi bitmiyor. 5 blok 635 daire sakini, site yönetiminin aidatlara yaptığı yüzde 140 zammı protesto etti, yönetimi istifaya çağırdı. Mahallenin sahipsiz olduğundan yakınan vatandaşlar, Kiremitçi Muhtarı Kenan Solak’a da tepki gösterdiler. Yapılan artışın kanuna aykırı olduğunu dile getirdiler.

“SAHİPSİZ KALDIK”

Toki inşa edilmeden önce de aynı semtte oturduğunu söyleyen ve yapılan yanlışlara karşı demokratik tavrını ortaya koymasıyla tanınan Nihat Altılar, Burada sorunlar bitmiyor, biz sahipsiziz. Ben 225 lira aidat ödüyordum, sonra bir mesaj geldi aidatım 480 TL’ye yükseldi. Şehrin ortasında aidat adı altında dolandırılıyoruz. Emekli maaşımla geçinmeye çalışıyorum, elektrik, doğalgaz faturaları zaten belimizi büküyor. Bu yetmezmiş gibi birde aidat çıktı. Mağduriyetimizi imza kampanyası başlatarak duyurmaya karar verdik” dedi.

“KANUNA AYKIRI”

Doğanbey Toki’de ikamet eden İbrahim Kaya isimli bir vatandaş, fahiş aidat artışına tepki göstererek, “Yapılan zam oranı yüzde 140 olduğu için buradaki hane halkını zor duruma girdi. Biz zammın makul seviyede tutulmasını istiyoruz. Devlet memuruyum ve aldığım maaş belli. Şu an verdiğim aidat 600 lira. Toplu konutlarda yapılan zam kanunen en fazla yüzde 70 olabilir. Bu zam oranının dışında yapılan zam, kanuna aykırıdır. Dolayısıyla burada toplanan site sakinleri yapılan zam karşısında durdurduğu için haklı. Her blokta nerdeyse 124 daire var. Ortalama 130-190 lira ödenen aidat her ihtiyacı karşılayabilir” şeklinde ifadeler kullandı.

Editör: Haber Merkezi