Bursa'daki Kars Ardahan Iğdır Dernekleri Federasyonu yönetimi, gazetecilerle bir araya gelerek yaptıkları faaliyetleri ve hedeflerini anlattılar. Federasyon Başkanı iş insanı İrfan Koç, Bursa’da istihdama katkıda bulunduklarını, sosyal ve kültürel etkinlere imza attıklarını dile getirdi. Koç, federasyonun ayrıştırmadan kaçan, yenilikçi projeler üreten, üst düzey temsiliyetleri ile saygın ve etkin bir sivil toplum kuruluşu olduğunu kaydetti.

‘SUNİ YARDIMLARLA BU İŞ OLMAZ’

Tarım ve hayvancılıkta üreticinin yalnızlaştırıldığını ifade eden  Federasyonun önceki dönem Başkanı Dursun Karakoç, “ Üzülerek belirtiyorum süt ve süt ürünleri tüccarların elinde. Kars ve Ardahan’da hayvancılık yapanlar tüccarların, aracıların kıskancında. Bizler sattığımız hayvanın parasıyla bir yıl geçinmeye çalışıyoruz. Ama yem fiyatlarındaki artış ve aracılardan dolayı zor günler geçiriyoruz. Yaşanan bu sıkıntıların ortadan kalkması için devlet güvencesi şart. Kars kaşarını dünyaya pazarlayamıyoruz. Suni yardımlarla bu iş olmaz. Bize sürekli balık yiyin diyorlar, hayır biz balık tutmak istiyoruz. Üretim yapılırsa, tersine göç başlar, herkes doğduğu kentlerde, köylerde mutlu olur. Ektiğinden, yetiştirdiği hayvandan para kazanırsa, Anadolu büyür” şeklinde konuştu.

DAMAL BEBEK İHRAÇ EDİLECEK

Kars’ın kültürel değeri olan damal bebekle ilgili konuşan federasyon yetkilileri, barbie bebek yerine yerli üretim ve el emeği olan yöresel değerin üretimine başlayıp, ihracat yapacaklarını vurguladılar.

Editör: Haber Merkezi