Muhalefetin halkla beraber yapıldığını söyleyen DEVA Partisi Bursa İl Başkan adayı Erman Kızılyel, 4 Aralık'ta gerçekleşecek olan olağan genel kurulda sandıktan çıkan tarafın kendileri olacağını kaydetti.

“ÇARPIK DÜZENİ DEĞİŞTİRECEĞİZ”

Gerçekleşen kahvaltılı toplantıda basın mensuplarıyla bir araya gelen Erman Kızılyel, Bursa'nın iyi yönetilmediğini, çarpık kentleşmeyle birlikte hızla betonlaştırıldığına dikkat çekerek, "AK Partili belediyelerin Bursa’yı yaşanmaz hale getirdiğini hepimiz görüyoruz. Mevcut iktidar tarafından yüzde 20 fakirleştirildiğimize üzülerek şahit oluyoruz. Bu çarpık düzeni düzeltebilecek kişi de duayen, ekonomist Genel Başkanımız Ali Babacan'dır. Bizler de yapılacak kongrede aday olduk, Bursa'da mevcut başkanla bir demokrasi yarışı içine gireceğiz ve kazanacağız. Bu kentte muhalefet nasıl yapılır herkese ispatlayacağız” şeklinde konuştu.

“BURSA’DA RANTSAL DÖNÜŞÜM VAR”

Bursa’da kentsel dönüşümün yerinde değil rantın olduğu yerde yapıldığını ve vatandaşın mağdur edildiğini iddia eden Erman Kızılyel, " Kimse kusura bakmasın. Böyle kentsel dönüşüm olmaz, Bursa hızla betonlaştırılıyor. Nefes alamaz hale getiriliyor. Kestel’de akşam 7’den sonra zehir soluyoruz. Yeşil Bursa gri Bursa oldu. Dereler ıslah edilmiyor, altyapıyla ilgili doğru düzgün bir çalışma yok. Bu arkadaşlar makyaj belediyeciliği yapıyor. Şehrin doğusundan geldiğinizde 'büyükşehre mi yoksa kasabaya mı' geldiniz belli olmuyor. Bursa'da sadece Nilüfer sosyo-ekonomik seviye olarak üst düzeyde.

Diğer 16 ilçesinde ayrı ayrı sorunlar var. Bu sorunlar da koltukta muhalefet yapılarak gündeme getirilmez, çözülmez. Hiç kimsenin şüphesi olmasın, sorun ve sıkıntı neredeyse Deva Partisi milletin yanında yer alacak. Bursa’da AK Partili belediyelerin ekmeğine yağ süren muhalefete son vereceğiz. Aktif ve çözüm odaklı bir siyaset anlayışı ile hareket edeceğiz. İl binamızı Nilüfer’den taşıyacağız” dedi.

"ACEMLER İYİCİ KEŞMEKEŞE DÖNECEK"

Kızılyel sözlerini şöyle sürdürdü: “Hepimizin bildiği gibi şehir hastanemizin konumu bir handikap olarak yanlış yere yapıldı. Şehir hastanesinin stadın yerine yapılması gerekiyordu stadın da şehir hastanesinin yerine yapılması gerekiyordu. Stadın arkasına bir de hastane yapılıyor. Acemler iyice keşmekeşe dönecek. Bursa’mızın sorunlarını saymakla bitiremeyiz. Bu anlayışla hiç bitmez. Biz bunları partimizin 90 ve 360 günlük eylem planlarında kapsamlı bir şekilde anlatmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi