Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nda seçim heyecanı yaşanıyor. 24. Olağan Genel Kurulu için Bursa Meslekte Dayanışma ve Birlik Grubu, yönetim listesini ve beraberinde projelerini kamuoyu ile paylaşmak için basın toplantısı düzenlendi.

"BİZ DEĞERLİ BİR AİLEYİZ"

Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkan Adayı Fatih Arslan, vizyon sahibi bir ekiple yola çıktıklarını belirttiği açıklamasında şunları söyledi: "Haziran ayında gerçekleşecek olan Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası 24. Olağan Genel Kurulu için Meslekte Dayanışma ve Birlik Grubu olarak yola çıktık. . . Bursa Meslekte Dayanışma ve Birlik Grubu 1990 yılından günümüze 32 yıllık geçmişe sahip büyük ve kurumsal bir yapıdır. Osman Çetinkaya, Hayrettin Çakmak, Niyazi Pakyürek, Harun Akın, Osman Arıcı, Fikri Pala, Recai Ekmekçi, Cemil Tekin, Burhan Özen, Ebubekir Şimşek, Ali Nazım Tekelioğlu, Ali Çevdir, Asım Karaman ve daha ismini sayamadığım pek çok değerli ve Bursa kamuoyunun da yakından tanıdığı isimlerin içinde yer aldığı büyük ve köklü bir ailedir.

PROJELERİMİZİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ

 Bu bir bayrak yarışı. Bizden önceki meslektaşlarımızdan aldığımız emaneti gelecek kuşaklara devretmek için koştuğumuz bir maraton. Bu bir hizmet yarışı. Daha iyisini, daha güzelini yapacağımıza inandığımız için yola çıktık. Eğer meslektaşlarımız da bize inanır ve güvenirse hem odamız hem de meslektaşlarımız için düşündüğümüz projelerimizi hayata geçirmekten büyük bir mutluluk ve onur duyacağız. Sizlere dağıtmış olduğumuz kitapçıklarımızın içerisinde projelerimizi ve gerçekleştirmeyi hedeflediğimiz hizmetlerimizi ayrıntılarıyla bulabileceksiniz.

"DEĞİŞİMDEN MESLEĞİMİZDE ETKİLENİYOR"

Ben detaylar ile vaktinizi almak istemiyorum. Ancak altını çizmek istediğim bazı temel konuları belirtmek ve varsa toplantı sonunda sorularınızı cevaplandırmak isterim. Öncelikle mesleğimizin bazı temel ve kronik sorunlarını çözmek için çalışacağımızı ve gerekli desteği almak için lazım olan başta networke ve reçetelere sahip olduğumuzu huzurlarınızda belirtmek isterim. Dünya her geçen gün daha kalabalıklaşırken, iş yaşamı da günden güne daha karmaşık ve daha zor bir hal alıyor. Dünyanın değişiminden ister istemez mesleğimiz de etkileniyor. Her geçen gün karmaşıklaşan işimizi kolaylaştıracak ve sadeleştirecek projelerimizi yetkili kurullarımız vasıtasıyla ilgili devlet kurumlarını ikna ederek hayata geçirmek istiyoruz. Sizim meslefimlzde temelde iki grup vardır. Birinci grup serbest çalışan Serbest muhasebeci ve mali müşavirlerdlr. Müşavirlik kapsamında kendilerine ait bürolarda vergi mükellefi müşterilerinin ilgili kurum ve kuruluşları olan yasal sorumluluklarını yerine getirmeleri için hizmet verirler. Diğer bir grup ise bağımlı çalışanlar olarak tanımlanan şirketlerde çalışan profesyonellerdir. Her iki grubun da odamızdan beklentileri bulunmaktadır. Bu beklentileri dikkate alacak, çözüm üretecek ve kararlılıkla hayata geçirecek bir yönetime ihtiyacımız olduğu aşikardır. İşte bu yüzden biz adayız. Biraz önce de belirttiğim gibi dünya her alanda büyük bir değişim ve dönüşüm yaşıyor. Sanayi şehri olan kentimizde fabrikalarımızın birer birer endüstri 4.0 yatırımları yaptığına şahit oluyor, gururlanıyoruz. Aynı şekilde gelişen teknolojinin bizim mesleğimizi de yakın zamanda değiştireceği aşikardır. Bugün bazı işletmelerde ön muhasebe işlemleri için robot yazılımlar kullanılmaya başlandığına şahit oluyoruz. Bu daha başlangıç. İşte odamızın geleceği doğru okuyup mesleğimizin dönüşümünü bugünden planlaması ve bir vizyon ortaya koyması son derece önemlidir.

FACİTLERDEN BİLGİSAYARA 

Facitlerden bilgisayarlara, defterlerden excel tablolarına yaşanan dönüşüm kuşkusuz devam edecek. Özellikle genç meslektaşlarımızı geleceğe hazırlamak odamızın temel görevlerinin başında yer almalıdır. Grup olarak bu değişim ve dönüşüme hazırız. işte bu yüzden biz adayız. Nüfusumuzun yarısını temsil eden kadınların iş yaşamında da aynı oranda temsil edilmesi, eşit haklara ve eşit şartlara sahip olması için odamızın ivedilikle bir yol haritası ortaya koyması gerekmektedir. Kadın olmanın getirdiği fizyolojik ve biyolojik farklılıkların kariyerlerindeki gelişimi engelleyen şartların bertaraf edilmesi için çalışılması gerekiyor. İşte bu yüzden biz adayız. Mesleğimizin ve odamızın hem itibarını hem de maddi olanaklarını geliştirmek, haksız rekabeti önlemek, adaleti sağlamak ve mesleğimizi geleceğe hazırlamak için çok çalışmak gerekiyor. İşte bu yüzden biz adayız. Deneyimli, çalışkan, dürüst ve aynı ideal etrafında kenetlenmiş bir ekip ile yola çıkmış bulunuyoruz. Elbette son sözü üyelerimiz söyleyecek. Sandıktan çıkacak her sonucun başımızın üstünde yeri vardır. Ancak bir şeylerin değişmesi için bir şeyin değişmesi gerekiyor ki o da yönetim anlayışıdır. Üyelerimiz haziran ayında gerçekleşecek genel kurulda işte bu değişim için karar verecekler. Genel Kurulumuzun 3 yılda bir yapıldığı göz önüne alınırsa, ülkemiz için, odamız için, mesleğimiz için ve insan için uzun bir süre olan bu zamanın iyi değerlendirilmesi gerektiğini hatırlatmak istiyorum. Sizin aracılığınızla üyelerimize seslenmek istiyorum. Bu oda hepimizin. Lütfen genel kurul tarihinde odanıza ve mesleğinize sahip çıkın. Kararınız ne olursa olsun ama mutlaka odaya gelerek oyunuzu kullanın. Odamızı ve mesleğimizi geliştirmenin ilk adımı oda yönetimimizi seçmekle başlayacaktır. Gelişim, değişim ile başlayacak."

Editör: Haber Merkezi