Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Bursa’daki temasları kapsamında basın mensuplarına gündemi değerlendirdi. AK Parti’nin 20 senedir iktidarda olduğunu dikkat çeken Erbakan, hükümetin Cumhuriyet tarihinde kimseye nasip olmayan bir halk desteğini arkasına almasına rağmen işçiyi, çiftçiyi, esnafı ve emekliyi hayal kırıklığına uğrattığını söyledi.

“ESNAF, İŞÇİ VE EMEKLİ PERİŞAN”

Vatandaşa adalet ve kalkınma vaat eden AK Parti’nin Türkiye’yi borç, faiz, zam üzerine kurulan bir sisteme mahkum ettiğini belirten Fatih Erbakan, şunları söyledi, Acilen bu sistemden vaz geçilmeli. Kamuda israfın önüne geçilmeli. İmtiyazlı şirketlere aktarılan kaynağın da kesilmesi gerekiyor. Üretim, istihdam, ihracat olmadan işsizliği yenemeyiz. Çiftçilerimiz girdi maliyetlerinden dolayı tarlasını ekemiyor, kredi borçları yüzünden traktörü haciz edilmiş. Esnaf siftah yapmadan dükkan kapatıyor. Asgari ücretli aldığı maaşla ayın sonunu getiremiyor, emekli perişan olmuş durumda” şeklinde ifadeler kullandı.

“PATATES, AYÇİÇEK YAĞI İTHAL EDEREK KALKINMA OLUR MU?”

Vatandaşın çok zor durumda olduğunu işaret eden Fatih Erbakan, sözlerini şöyle sürdürdü, "20 seneden beri AK Parti iktidarı iş başında. Cumhuriyet tarihinde kimseye nasip olmamış şekilde iktidarla kaldılar. Hiçbir mazerete sığınamayacak şekilde ellerinde güç var. Patatesini, ayçiçeğini ithal eden kalkınmış olur mu? Bu sene 100 milyar dolarlık dış ticaret açığı olacağı öngörülüyor. İhraç ettiği ürünler arasında yüksek teknoloji yüzde 3 olan bir ülke kalkınmış olabilir mi? Vatandaş ayın sonunu getiremiyor, herkes borç bataklığında" ifadesini kullandı.

“VATANDAŞ ZENGİN OLACAK”

Yeniden Refah Partisi iktidarında denk bütçe yapılacağının sözünü veren Fatih Erbakan, son olarak şunları söyledi, " AK Parti iktidarı elektrik, doğalgaz zamlarıyla, gıdadaki fahiş artışlarla halkına zulüm ediyor. Şunu herkes bilsin, Yeniden Refah iktidarında denk bütçe gerçekleştirilecek. Milli Görüş bunu 54. Hükümet döneminde başardı, şimdide başaracak. EYT ve 3600'ü çözeceğiz. Acımasız akaryakıt zamları geri çekilecektir. İşçi ve emekliye en az yüzde 100 zam yapılacak. Vatandaş zengin olacak. En düşük emekli maaşı asgari ücret olacak. Çiftçinin mazotundan vergi alınmayacak. Yerli üretimi destekleyeceğiz. İsrafın her türlüsüne son vereceğiz. Eğitim sistemi ve müfredat baştan sona yenilenecek. Üniversiteye eş dost yardımıyla gelenler sınav yapılarak ayrılacak" şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi