Sorularının cevaplarını buldukları birbirinden muhteşem etkinlikler, webinarlar, toplantılar düzenlendi. Farklı şehirlerden 55 öğrenci ve 10 öğretmenin yer aldığı projeyle öğrenciler bir araya geldi. Tanıştıkları her isimle, hem girişimciliği tanıyan hem yeni ufuklar kazanan öğrenciler, bir gün uzay keşfine çıktı diğer gün girişimci bir ismin özgüveniyle cesaret buldu. Projede biri girişimci velimiz olmak üzere 7 önemli isim ağırlamanın mutluluğu yaşandı.

UZAYIN DERİNLİKLERİ ANLATILDI

Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi (GUHEM) Genel Müdürü Halit Mirahmetoğlu, öğrencileri uzayın derinliklerine götürdü. Astronotların yaşamlarına yolculuk yapıldı. Öğrenciler bir yandan uzayı keşfederken bir yandan da girişimcilikle ilgili bilgi sahibi oldu. Öğretmen Hikmet Erdoğan'ın kuş gözlemine tanık olmak bir başka keyifli tecrübeydi. Talebeler hiç görmedikleri kuş türleriyle tanışırken; etkinliklerden biri olan hayvan barınakları ile çevre ve doğaya karşı bilinç geliştirmenin yanında tasarlanan ürünlerle nasıl girişimci olunabileceğine değinildi. Girişimci veli Nuri Kılıç ise öğrencilerimize tecrübelerini anlatarak nasıl girişimci olunacağını yani hayat hikayesini anlattı.

DİJİTAL ZORNALIĞA DİKKAT ÇEKİLDİ

17 yaşında girişimciliğe başlayan diğer girişimci, "Sukulent Kızlar" markasının mimarı Naz Kuru hayallere sahip olmanın öneminden bahsetti. Bilişim öğretmeni Hasan Ersoy güvenli internet kullanımı ve dezenformasyon konusunda proje ortakları ve öğrencilerini dijital zorbalık, siber güvenlik, eGüvenlik, dijital ayak izi gibi faydalı bilgiler verdi. Projede BUIKAD (Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği )İş yaşamında başarılı kadın ödülünü alan ilk öğretmen olan Müjdehan Filiz Örs başarısının sırrını paylaştı. Ayrıca kendisi ile eGüvenlik nedir? sorusu üzerinde tartışıldı.

ÖZGÜVEN AŞILANIYOR

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde yüksek lisans eğitimine devam eden Seda Büşra Gök ile girişimcilik hakkında bilgiler alan öğrencilerimiz girişimcilik yolunda emin adımlarla yürümeye başladılar. Geleceğin girişimci adayları Z kuşağı yaratıcı, dijital çağa ayak uyduran, özgüveni yüksek bireyler olarak eTwinning projeleri sayesinde yetişmeye devam ediyor. Ayrıca, Web 2.0 araçlarını başarıyla kullanabilen, kendi senaryosunu yazabilen, çizgi film prodüksiyonundan, afişine, bitmojisinden mentiye kadar çeşitli programlara hakim olan öğrenciler girişimciliğe İlk Adımı attılar.

Proje 75. Yıl Yatılı Bölge Ortaokulu, Adnan Menderes Ortaokulu, Vakıf Ortaokulu, Şehit Zeki Burak Okay Ortaokulu, Semiha Mustafa Özer Ortaokulu, Fatma Nur Çelik İmam Hatip Ortaokulu, Tan Yıldırım Ortaokulları, Mahmut Celalettin Ökten İmam Hatip Ortaokulu, Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri ile başarıyla tamamlandı.

Editör: Haber Merkezi