Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 17 ilçede gerçekleştirilen ulaşım çalışmaları kapsamında Gemlik ilçesi Hastane Caddesi üzerindeki Irmak Sokak ve Yeni Devlet Hastanesi yolundaki 1700 metrelik güzergâhta tretuvar ve yürüyüş yolu çalışmaları yapıldı. Dere güzergâhı üzerinde dere içine kot yükseltmek amaçlı 2 metre yüksekliğinde şev taşı imalatı gerçekleştirildi. Yol hattına 3700 metre bordür, 650 metreküp beton imalatı yapıldı. 9000 metrekare parke taşı imalatı yapılarak güzergâh üzerindeki imalatlar tamamlanacak.

YENİ GÜZERGAH OLACAK

Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Çalışmaları Kurban Bayramı’na kadar bitirmiş olacağız. Ayrıca Gemlik’le alakalı ön yargılı davranışım varmış gibi imada bulunanlar için şunu ifade edeyim. Çalışmayla alakalı Gemlik Belediyesi’ne de teşekkür ederim. 2 adet 22 metre ve 12 metre genişliğinde menfez, dere içine taban ve yan duvarlarına beton imalatı yaptılar. Bu çalışmayı çok arzu ettiğini Gemlik Belediye Başkanı da dile getirmişti. İnşallah çalışmalar bittiğinde burası Gemlikli insanlarımızın yeni güzergâhı olacaktır. Havaların güzel olduğu zamanlarda Gemlikliler bu güzelliği yaşayacaktır. Gemlik’imize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

KARSAK DERESİ GEMLİK KÖRFEZİ'Nİ KİRLETİYOR

Öte yandan Karsak Deresi suları, sanayi atıklarını Gemlik körfezine taşımaya devam ediyor. Suyun simsiyah görüntüsü, Marmara’da yıllar içinde oluşan deniz salyasının kaynağını gözler önüne seriyor. Bilim insanları, müsilaj sorunundan dolayı denize girilmemesini ve balık ttüketilmemesini öneriyor.

Editör: Haber Merkezi