Kongreye son Başbakan Binali Yıldırım’ın yanı sıra, önceki dönem kabinelerde bakanlık yapan Faruk Çelik, AK Parti Bursa Milletvekilleri, Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, Efkan Ala katıldı.

‘DAHA GÜÇLÜ YARINLAR’

Teşkilata seslenen AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, "Dünya lideri Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la aynı yolu yürümeyi bize nasip eden Allah'a şükürler olsun. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak sloganıyla bu yola çıktık. Milletimizin yolu bizim yolumuzdur. Milletimizin hayali bizim hayalimizdir. Her seçimde bizleri onurlandıran halkımızı hürmetle selamlıyorum. Böyle bir teşkilatla çalışacağım için onurluyum. Görevi teslim eden Ayhan Salman başkanıma ve yönetimine çok teşekkür ediyorum. Bizler insanı yaşat ki devlet yaşasın düsturunun öğrencileriyiz. Buna tüm millet şahit. Şükürler olsun işte Bursa, işte ülkesine sevdalı olan AK Parti... Önümüzdeki yol uzun. Azalmadan çoğalacağız. Bölünmeden bütünleşeceğiz. Yorulmadan koşacağız. Ey Bursam sana söz veriyoruz. Her zaman bu teşkilat senin hizmetkarın kalacak. Senin için daha güçlü yarınlar inşa etmek için inandığımız yolda yürümeye devam edeceğiz. Allah yar ve yardımcımız olsun" şeklinde ifadeler kullandı.

'DAĞ GİBİ SORUNLARI ORTADAN KALDIRDIK'

AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Bursa teşkilatına hitaben yaptığı konuşmada, "AK Parti 19 yılı geride bıraktı. Partimiz bir kutlu yürüyüşün adıdır. Recep Tayyip Erdoğan'la çıktığımız bu yola ilk günkü heyecanla devam ediyoruz. Bursa kongresi Mart sonunda yapacağımız büyük kongrenin hazırlığıdır. Mart ayı sonunda yapacağımız büyük kongrede inşallah yenilenmiş kadrolarla 2023'e emin adımlarla yürümeye hazırız. AK Parti 15 seçimi geride bıraktı. Türkiye artık belirlenen siyasete göre değil, ülkenin milli menfaatlerine ve kendi önceliklerine göre siyaset yapıyor çünkü başında yerli ve milli liderimizin Recep Tayyip Erdoğan var. Dağ gibi sorunları dağ gibi hizmetlere dönüştürerek bugünlere geldik. Bursa'da 2002'de 194 kilometre bölünmüş yol vardı bugünse 600 kilometre bölünmüş yol var. 33 tane yol projesini tamamlayıp Bursa'nın hizmetine verdik. Bunlar için toplam 23 milyar lira yatırım yapıldı. Milletimizle omuz omuza yeni hedeflere, yeni hizmetlere hazırız" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi