5 Haziran 2022 tarihlerinde yapılacak olan Bursa SMMMO Olağan Genel Kurulu öncesinde, Çağdaş Muhasebeciler Grubu adayları BAOB Restuarant’ta basın toplantısı düzenledi.

Meslektaşlarının sorunlarını bildiklerini dile getiren Halil, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

5 Haziran’dan sonra seçimi kazandıktan sonra tüm çağdaş grubunun bileşenleri ile birlikte üretim yapacağız.

Bu demokrasi adına önemli bir adımdı. Bursa odasında yarışan aday grubu ile farklı yöntemler denedik, bizde oturduk bu işin anayasasını yazdık. Kuralların kaidelerin önceden yazıldığı seçim yasası bulunuyor. Bundan dolayı kimse itiraz edemiyor.

Pandeminin vurduğu meslek gruplarından biriyiz. Bizde bu dönemin kayıt evrak ve finansmanı ile ilgili kayıtların doğru yapılması adına özverili çalıştık. Yüzlerce evrak herhangi risk algısı düşünülmeden elimizden geçti ve sonuçları hükümete sunduk.

Kısa çalışma ödenekleri ile ilgili İŞKUR sosyal güvenlik kurumu vergi daireleri kapanmada kurumları kapattı. Biz ofisleri kapatmadık. Hükümetin bazı mesleklere destekleri oldu. Fakat meslektaşlarıma maddi destek olunmadı. Beyan süreleri uzatılmadı.

Beyan sürelerinin uzatılması ile ilgili sıkılmış durumdayız. Bunlar bizlerle beraber alınmış kararlar değiller. Görüşlerimizi dikkate almıyorlar.

Beyan sürelerini uzatma yetkisi Maliye Bakanlığı’na ait. Başarılı ve başarısız olmaları onlara ait.

-Biz yerine getirilmeyen talepleri proje haline getirdik. Bundan dolayı da meslektaşlarım bizleri seçtiler.

“3568 sayılı Serbest Muhasebeci Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanunu 13.06.1989 tarih ve 20194 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Yasanın yayımlanmasının ardından 07.02.1990 tarihinde T.C. Maliye ve Gümrük Bakanlığı Gelirler Genel Müdürlüğü Serbest Muhasebeci Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Geçici Kurul Başkanlığı’na Odamızın tüzel kişilik kazanması için başvuruda bulunulmuş ve 12.02.1990 tarihli onay ile bu başvurumuz uygun bulunmuştur.

10 Mayıs 2010 tarihinden itibaren Odunluk Mahallesi Akademi Caddesi No:8 Nilüfer /Bursa adresindeki mülkiyeti odaya ait olan yeni hizmet binamıza taşındık. Halen 5.400 üyemiz ve 900 stajyerimize bu binamızda hizmet vermeye devam etmekteyiz.

Bursa Çağdaş Muhasebeciler Grubu, kurulduğu günden bu yana bağlı olduğu tüzüğünü 2015 yılının kasım ayında dönemin gereklilikleri ışığında güncellemiş yürürlüğe almıştır. Grubumuz, tüzüğümüzde de belirtildiği gibi; laik, demokrat, Atatürkçü, ilerici ve çağdaş değerlere sahip, kökten dinciliğe, ırkçılığa, şovenizme ve emperyalizme karşı olan, insan hakları ve hukukun üstünlüğü ilkelerini benimsemiş, ülkemizin bağımsızlığını ve geniş toplum kesimlerinin yararını gözeten meslek mensuplarının dayanışmasını, mesleğin geliştirilmesini, meslek örgütlerimizin güçlendirilmesini doğru ve etkin meslek politikalarının oluşturulmasını sağlamak amacına sahip meslek mensuplarından oluşturulmuştur.

Öncelikli amacı iç demokrasi olan grubumuzda adaylık süreçleri şeffaf bir şekilde yönetilmekte ve tüm adaylar önseçim ile belirlenmektedir.

Ben ve benimle birlikte Bursa Çağdaş Muhasebeciler Grubu’nu temsilen 4 – 5 Haziran tarihlerindeki kongremizde aday olan tüm arkadaşlarım 9 Nisan 2022 tarihinde grubumuzun gerçekleştirdiği önseçim neticesinde belirlenmiştir. 28 yıl gibi bir süredir oda yönetiminde söz sahibi olan Çağdaş Muhasebeciler, demokrasiye ve katılımcılığa olan inancı ile kendi iç dinamiklerini kontrol etmekte ve çalışmalarını sürdürmektedir.

MESLEKTAŞLARIMIZIN SORUNLARINI BİLİYORUZ

Mesleğimizin ve meslektaşlarımızın sorunlarını çok iyi biliyoruz.

Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren hızlıca sahaya ineceğiz ve çalışmalarımıza başlayacağız.

Genç meslektaşlarımızın alınacak kararlarda söz sahibi olmaları için 0-3 yıl arası kıdeme sahip 35 yaşını aşmamış meslektaşlarımızdan bir GENÇ YÖNETİM KURULU oluşturacağız ve bu kurulun çalışmalarını takip ederek karar ve fikirlerini azami düzeyde göz önünde bulunduracağız.

Yeni muhasebe bürosu açacak meslektaşlarımız için DESTEK OFİS uygulamamızı devreye alacağız. Anlaşma sağladığımız muhasebe programlarını 3 yıl süreyle bedelsiz olarak kullanımlarına tahsis edeceğiz.

Meslektaşlarımızın zor zamanlarında mesleki faaliyetlerinin aksamaması için Acil Yardımlaşma Komisyonumuzu kuracağız ve ACİL YARDIM DESTEĞİ programımızı hayata geçireceğiz.

Yeni ruhsat alan ve/ veya yeni büro açan meslektaşlarımıza yönelik gönüllülük esasına dayalı bir MENTÖRLÜK sistemini hayata geçireceğiz. Tecrübeli meslektaşlarımız birikimlerini aktaracak, uyum ve adaptasyon eğitimleri verecekler.

Meslektaşlarımızın tahsilat sorunlarında ve sözleşme fesihlerinde hukuki danışmanlık, sosyal güvenlik konularında da rehberlik desteği sağlayacak, zor günlerinde meslektaşlarımızla dayanışma içinde olacağız.

Toplumsal gelişim ve yaşam kalitesini arttırmak amacıyla çevre, eğitim, sağlık, kadın hakları, çocuk hakları ve hayvan hakları alanlarında sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirecek, odamızın toplumumuza karşı olan sorumluluklarını yerine getireceğiz.

Stajyerlerimizin iş yeri ve staj yeri bulma konusunda yaşadıkları zorlukları çok iyi biliyoruz. Meslektaş adaylarımızın istihdamına destek olmak amacıyla işbaşı programlarının sürelerinin uzatılması, ücretlerinin KOSGEB destekleri kapsamına alınması, çalıştıkları dönemlere ait sosyal güvenlik primlerinin ertelenmesi veya kredilendirilmesi gibi konularda tüm kurum ve kuruluşlarla görüşmeler yapacak, meslektaşlarımızın yararına olabilecek her düzenlemenin takipçisi ve savunucusu olacağız. Oryantasyon eğitimlerimizde, etkinliklerimizde ve tüm organizasyonlarımızda stajyer meslektaşlarımızın da yer almasını sağlayacağız.

Temel mesleki konularda mevzuatın getirdiği seminerler, uzmanlık gerektiren konularda özel eğitimler ve kurslar vereceğiz.

Kurumsal Kimliğimizi daha da güçlendirecek, oda – idare ilişkilerinde ve oda – meslektaş ilişkilerinde meslektaşlarımızdan yana olacağız. İdare tarafından düzenlenen sorumluluk raporları ile ortaya çıkan hatalı uygulamalara meslektaşlarımızla birlikte dur diyeceğiz.

Avrupa Birliği Fonları ve Kalkınma Ajansları ile ortak projeler gerçekleştirerek meslektaşlarımızın fonlardan ve desteklerden yararlanmalarını sağlayacağız. İstihdam yaratan bürolarımızın KOSGEB destekleri kapsamına alınması ve desteklenmesi için görüşmeler ve girişimlerde bulunacağız.

Meslektaşlarımızın birlikte vakit geçirebilecekleri, sosyal ve kültürel faaliyetlerde bulunabilecekleri, içerisinde rahat çalışma ortamları da barındıran bir sosyal tesisi mümkün olan en kısa sürede devreye alacak ve meslektaşlarımızın hizmetine sunacağız. Aynı zamanda, çeşitli ürün ve hizmetler için oda kimliğimizle indirim anlaşmaları yapacak, meslektaşlarımızın bu kampanyalardan faydalanmasını sağlayacağız.

Düzenleyeceğimiz çalıştaylar ve meslek içi buluşmalar ile sürekli iletişim ve etkileşim alinde olacağız. BİRLİKTE ÜRETİP, BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ…”

Editör: Haber Merkezi