Çözüm Koleji’nin davetlisi olarak Kariyer Günleri seminerine katılan İMO Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak, üniversite sınavına hazırlanacak ve meslek seçimini gerçekleştirecek öğrencilerle bir araya geldi.

“BAŞARI VE HAYAT ÖYKÜLERİ ÖNEMLİ”

Seminer öncesi konuşan Bursa Çözüm Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Okumuş, “Okulumuz öğrencilerinin meslek seçiminde kariyer süreçleri ile örnek isimlerin başarı ve hayat öykülerinden faydalanmalarını doğru buluyoruz. Kariyer Günleri seminerleri kapsamında İMO Bursa Şube Başkanımız Mehmet Albayrak’ı aramızda görmekten kıvanç duyduk. İnanıyoruz ki, bu yıl gençlerimiz arasından vereceğimiz ilk mezunlardan inşaat mühendisliği bölümünü tercih edip kazananlar olacaktır” dedi.

ALBAYRAK: “İNŞAAT MÜHENDİSLERİ İNSANLIĞA HİZMET EDİYOR”

İnşaat Mühendisliği’nin geçmişinin 1700’lü yıllarda ortaya çıktığını vurgulayan Albayrak, “İnşaat mühendisliği hayatın her alanına dokunan bir meslektir. Yol yapımından, havalimanı ve baraj yapımına kadar her alanda inşaat mühendisliği ve inşaat mühendisleri ile karşılaşırsınız. İnşaat mühendisliği bir para kazanma aracı olarak görülmemelidir. İnşaat mühendisleri insanlığa hizmet ederler, sizlerde öncelikli olarak insanlığa hizmet edin. Önceliğiniz erdemlilik ve iyi bir insan olmak olsun. Türkiye gibi bir ülkede para kazanmanın birçok yolu var. Ancak meslek sahibi olmak, meslek içerisinde yetkin ve meslek mensupları arasında saygın olmak için en önemli ihtiyaç, erdemliliktir” dedi.

Editör: Haber Merkezi