Nilüfer Belediyesi tarafından halkın karar süreçlerine katılımını sağlamak amacıyla 2009 yılında hayata geçirilen Mahalle Komiteleri, doğrudan demokrasi ve vatandaşların yönetimde söz sahibi olmaları yönünde önemli mesafe katederek, Nilüferliler tarafından benimsenen yerleşik bir yapıya kavuştu.

BİRLİKTE ÇÖZÜM

Nilüfer'in 64 mahallesinde seçimle belirlenen Mahalle Komiteleri, Nilüfer Belediyesi'nin Stratejik Plan çalışmaları sürecinde yapılan çalıştaylarda biraraya gelerek, her yıl kendi mahallelerine yapılacak yatırımlara kendileri karar veriyor, bölgelerindeki sorunlarla birlikte çözüm önerilerini de hep birlikte tartışarak karara varıyorlar. Kentsel demokrasi adına Türkiye'ye örnek bir yapı oluşturan Mahalle Komiteleri, zaman zaman "yaşadığı kente sahip çıkmak-aidiyet duygusu geliştirmek" adına takdir toplayan işlere de imza atıyor. Bunun son örneği 19 Mayıs Mahallesi'nde sergilendi.

TOPRAK FİDANLARLA BULUŞTU

Bölgenin imar planlarında park olarak ayrılmış yerlerde Mahalle Komitesi'nin organizasyonuyla ağaçlandırma çalışması yapan mahalle halkı, Orman Bölge Müdürlüğü'nden satın aldıkları ağaçları imece yöntemiyle dikerek, kendi ağaçlandırma çalışmalarını kendileri yaptılar.

SORUMLU VATANDAŞLIK ÖRNEĞİ

Sadece sorunları dile getirip hep belediyeden hizmet talep eden vatandaş modeli yerine, sorunlara çözüm üretme konusunda da belediye ile ortak olan, kendi mahallesi ve kenti için kafa yoran, fikir üreten ve hatta insiyatif alıp emek veren bir vatandaşlık örneği sergileyen mahalle halkı, bu girişimleriyle büyük takdir topladı.19 Mayıs Mahallesi'nde Mimoza Sokak, Sardunya Sokak, Itır Sokak, Dostluk Caddesi ve Mor Lale Sokak'ta yapılan ağaçlandırma çalışmasına her yaştan vatandaş destek verdi.

Editör: Haber Merkezi