İYİ Parti’nin gerçekleştirdiği Cumhuriyet Yürüyüşü’ne TBMM Grup Başkanı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu da iştirak etti.

İYİ Parti Osmangazi İlçe Başkanı Mehmet Hasanoğlu’nun açış konuşmasından sonra Tatlıoğlu ve Dervişoğlu katılımcılara seslenerek, Cumhuriyet’in değerlerine vurgu yaparlarken, İYİ Parti’nin, kaybedilmeye yüz tutan bu değerlerinin topluma yeniden kazandırılıp korunacağını kararlılıkla ifade ettiler.

İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu da Cumhuriyet sevdalılarına seslenerek, “Milletimizin kendi kendini özgürce yönetebileceği bir yönetim şekli olan Şanlı Cumhuriyetimizi her her zaman korumaya da, kollamaya da, savunmaya da kararlıyız” dedi.

Başkan Türkoğlu şunları söyledi:

CUMHURİYET UMUTTUR…

“Selam Sizlere… Selam Sizlere Cumhuriyet Sevdalıları…

Ey Memleket Sevdalıları, Selam Sizlere…

Selam Sizlere; Bastığı Yeri Toprak Değil, Vatan Bilen Yurtsever İnsanlar…

Cumhuriyetin Yılmaz Bekçisi Gençler, Selam Sizlere…

Her biri, Kurtuluş Savaşı’nın Unutulmaz Simgesi Kara Fatma’nın Mangal Gibi Yüreğine Sahip Cesur Kadınlarımız; Selam Sizlere…

4 Yıl Önce Çıktığımız İYİLİK Yolunda Fedakarca Yürüyen, İlk Günkü Heyecan ve Coşkuyla, Ülkesinin Makus Talihini Yenebilmek İçin İktidara Koşan Kıymetli Dava Arkadaşlarım, Kardeşlerim; Selam Sizlere…

Selam Sizlere Anlalarım, Bacılarım, Ağabeylerim, Babalarım, Tüm Vatansever Dostlarım Selam Sizlere…

Kıymetli Hemşehrilerim;

Bundan tam 98 yıl önce güzelim memleketimizin dört bir yanı yedi düvelin işgaline uğramış,

Milletimiz adeta yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kalmıştı.

Vatanımızı doğudan, batıdan, güneyden, kuzeyden saran emperyalist ülkeler, Anadolu’yu neredeyse baştan başa teslim almış, düşman çizmeleri Ankara’nın 50 km yakınına kadar gelmişlerdi.

Milletimiz işte böylesine zor bir dönemde Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde birleşerek, dünyada eşi benzeri olmayan bir kurtuluş destanı yazdı.

Tam 3 yıl boyunca süren Kurtuluş Savaşı’nda; genç, yaşlı, kadın, erkek demeden göğüs göğüse çarpışan Kahraman Halkımız, bir milletin adeta yeniden doğuşuna imzasını attı.

29 Ekim 1923 tarihi bağımsız Türk Devleti’nin dünya aleme ilan edildiği bir şanlı tarihtir…

Bu anlamlı günde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, yeni kurulan Türk devletinin adının ‘Türkiye Cumhuriyeti, yönetim şeklinin de ‘Cumhuriyet’ olduğunu, Türkiye Büyük Millet Meclisi kürsüsünden bütün dünyaya gururla duyurdu.

‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’ diyerek de halkın iktidarına vurgu yapan Büyük Atatürk, Cumhuriyet ilanının, aynı zamanda, Türk Milleti için ‘En Büyük Bayram’ olduğunu ifade etti.

Kıymetli Dostlar;

Biliyorsunuz bizler, İYİ Parti’yi kurup çok zor günleri aşarak, bugün rant hırsından başka bir şey düşünmeyen iktidarının çıkmaza soktuğu ülkemizin umudu olduk…

Milletimizin teveccühüyle de ne mutlu ki, saflarımız her geçen gün daha bir sıklaşıyor.

İşte Cesurlar Hareketi olarak, bugün buradan bir kez daha ifade ediyoruz ki;

Milletimizin kendi kendini özgürce yönetebileceği bir yönetim şekli olan Şanlı Cumhuriyetimizi her her zaman korumaya da, kollamaya da, savunmaya da kararlıyız…

Hep birlikte onurla, gururla, coşkuyla;

Cumhuriyetimizin 98. Kuruluş Yılı hepimize kutlu ve mutlu olsun.

Sağolun, varolun…”

Editör: Haber Merkezi