Beklenen oldu, İYİ Parti Bursa’nın 3. Olağan Kongresi’nde fovari gösterilen Dr. Mehmet Hasanoğlu, diğer aday Yüksel Ceylan’la girdiği seçimi açık ara kazandı. Selçuk Türkoğlu’nun milletvekili adayı olacağını duyurmasının ardından, İYİ Parti Bursa İl Başkan adayı olduğunu açıklayan önceki dönem Osmangazi İlçe Başkanı Dr. Mehmet Hasanoğlu, Yüksel Ceylan’la girdiği seçimden galip çıktı. 3’üncüsü yapılan kongrede delegenin 563 oyundan 387'sini alan Mehmet Hasanoğlu, il başkanı seçildi.

Diğer aday Yüksel Ceylan ise 176 oy alabildi. Yapılan konuşmalarda Ankara’da uğradığı silahlı saldırı sonucu katledilen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in ismi bir kere daha ön plana çıktı.

“MİLLETİN ADALETE OLAN İNANCI YOK ETTİLER”

Kongrede bir konuşma yapan Mehmet Hasanoğlu, “ Demokrasinin kazanacağını bir kere daha belirtmek istiyorum, bekleyin az kaldı, duvarları yıka yıka milletimizle kucaklaşmaya geliyoruz. Neredeyse içini boşaltmadığınız kurumsal bir yapı kalmadı. TBMM dahil devletin tüm unsurlarını etkinsizleştirdiniz. Sizler milletin adalete olan inancını yok ettiniz. Hak arayanı, demokrasi diyeni sizden değiller ise hain ilan ettiniz. Ama yolun sonuna geldiniz. Az kaldı efendiler. Bilin ki bunca adaletsizliğin hesabını sormadan sizlerle helalleşmeyeceğiz. Gelir dağılımının adil olduğu, müreffeh ve güçlü bir Türkiye’ye az kaldı. İktidarın elindeki en büyük şehir Bursa’nın tarihindeki en liyakatsız dönem ve en az hizmetin bu dönemde olduğunu biliyoruz. Türkoğlu’ndan bayrağı devralarak 14 Mayıs’ta bu süreci zaferle sonuçlandıracağız” ifadelerini kullandı.

TEŞEKKÜR ETTİ

Kongrenin ardından sosyal medya hesabından paylaşım yapan Mehmet Hasanoğlu, delegelere ve TBMM Grup Başkan Vekili İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu’na teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi