Türkoğlu, 5 bin Büyükşehir çalışanının hak gaspına uğradığını, sözleşmelerinin de 5 aydır yenilenmediğini vurguladıklarını hatırlatarak, “Olması gereken buydu. Emeğin hakkının geç de olsa takdir edilmesi sevindiricidir. Sn. Aktaş bu konuda, bizden aferini aldı” şeklinde ifadeler kullandı.

Aynı duyarlılığı Bursalıların beklediği kentsel hizmetlerde de gösterilmesini umut ettiklerini belirten İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, “Aklın yolu bir. Biz bir muhalefet partisi olarak uyarı görevini yerine getiriyoruz, bundan böyle de getireceğiz. Yanlışa yanlış der, doğru yolu gösteririz. Yanlıştan dönülmesini de erdem sayar, alkışlarız. Sn. Alinur Aktaş’a 5 bin küsur çalışanını üzme, ahını da alma, kul hakkına girersin dedik. Sözümüzü dinlediği için aferini haketti. Buradan bir kez daha hatırlatalım. İYİ Parti’nin eleştiri ve uyarıları sadece Bursa’nın değil, Sn. Aktaş’ın da yararınadır. Kimyasının bozulmasına hiç gerek yok. Doğruyu yapsın, bizde aferin çok, asla esirgemez her zaman veririz” şeklinde konuştu.

Türkoğlu’nun Büyükşehir çalışanları ile ilgili uyarı açıklaması şöyleydi:

HAK GASPI KUL HAKKINA GİRER

“Bursa Büyükşehir Belediyesi sadece kente dair hizmet üretme noktasında değil, çalışanlarının hak ve hukuklarının korunmasında da sınıfta kalıyor.

Daha önce binlerce personelin yemek paralarının üzerine resmen yattığı deşifre olan ve bu konuda kamuoyunda büyük bir prestij kaybı yaşayan Büyükşehir Belediye Yönetimi, şimdi de 5 binden fazla çalışanın, toplu sözleşmeden doğan haklarını görmezden geliyor.

2018 Nisan’ında KHK hükümlerine göre kadroya geçirilen ‘geçici işçi’ statüsündeki çalışanlarla 3 yıllık sözleşme imzalanıyor. İlk iki yıl, senede iki kez olmak üzere yüzde 4’erlik zam hakları uygulanıyor.

Ancak 30 Haziran 2020’den bu yana ise kadrolu işçilere sadece ‘10 kuruşluk’ zam uygun görülüyor.

Üstüne üstlük 15 Mart 2021’de yenilenmesi gereken toplu sözleşmenin, bu tarihe kadar adı bile edilmiyor.

Dolayısıyla, İYİ Parti Bursa Teşkilatları olarak, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a buradan seslenmek yine farz oldu.

BURSA’DAKİ EMEKÇİLER ZOR GÜNLER GEÇİRDİ

Sn. Aktaş, canla başla uyguladığınızı iddia ettiğiniz hizmet anlayışınızı zaten yakından takipteyiz. Bizi bir de Büyükşehir Belediyesi emekçilerinin hak ve hukuklarının ‘canla başla üzerine yatmanızla’ bari uğraştırmayın. Vicdani sorumluluk alanınıza giren konulara da mı biz el atalım? O konuda da mı sizi harekete geçirecek katkı ve desteği bizden bekliyorsunuz?

Sözleşmelerini bir an önce yenileyin ve öyle TÜİK oranını baz alarak falan da değil, gerçek mutfak enflasyonuna uygun zamlarını verin.

İşçi hakkı kutsaldır ve hak gaspı kul hakkına girer, bunu da mı biz hatırlatalım.

Daha fazla mağduriyete yol açmadan gereğini bir an önce yerine getirin.

Aksi halde bilesiniz ki, çözüm sağlanıncaya kadar bu konunun da takipçisi olacağız.”

Editör: Haber Merkezi