Hanlar Bölgesi'ne nefes aldırmak için çalışma yürüten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın, Tophane surlarına profil demirlerin monte ederek stüdyo yapılmasına göz yumması liyakatsizlik olarak değerlendirildi. 

Büyükşehir’den gelen, “Ramazan Programı için yapıyoruz” açıklamasının kabul edilemez olduğunu vurgulayan Türkoğlu, “Hiç kimse Ramazan gibi dinimizin kutsal bir kavramını yanlış icraatlarına alet etmeye kalkmasın. Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Aktaş’ın adeta özrü kabahatinden büyük” şeklinde konuştu.

Aynı yerde geçtiğimiz yıllarda da tv programları yapıldığını ancak gecekondudan stüdyo yapmak gibi bir garabeti inşa etmeye kimsenin kalkışmadığına işaret eden Türkoğlu şunları söyledi:

CEVAP BEKLEYEN SORULAR!

“Bursa’nın tarihi görüntüsünü simgeleyen surların üzerine demir profilleri çakıp, ucube bir yapı oluşturan zihniyetle, Kozahan’ın zeminine adeta beton döken zihniyet aynıdır. Bursa’nın vizyonsuz bir başkan ve liyakatsiz bir yönetime mahkum edildiği bu rezaletle bir kez daha kanıtlanmıştır.

Bu garabet girişim beraberinde kamuoyunun cevaplarını beklediği son derece net soruları da gündeme getirmiştir.

Bir kere bu stüdyoyu TV Net adına kurma talimatını Sn. Aktaş’a kim ya da kimler vermiştir?

Özel bir kanal için yapılan bu gecekondu stüdyonun masraflarını, Sn. Aktaş cebinden mi ödeyecek yoksa her keyfi kararında olduğu gibi Bursalılara mı fatura edecek?

Bu program karşılığında TV Net adlı yandaş kuruluşa ne kadar ödeme yapılacak, yapıldıysa şayet sözleşme şartlarını ve program maliyetini Bursalıların bilmeye hakkı gene mi yok?

YİNE Mİ ‘İSTANBUL MEDYASI SEVDASI’ DEPREŞTİ?

Bu program Büyükşehir adına ve Bursa’nın tanıtımı için yapılacaksa, yayın kuruluşları arasında ihale açılmış mıdır?

Bu stüdyodan canlı yayın yapacak olan TV Net adlı kuruluş, programların tamamından toplam kaç milyon TL ilan-reklam geliri kazanmayı ön görmektedir ve bu gelirden Bursa’nın, dolayısıyla Bursalılar’ın herhangi bir payı olacak mıdır?

Son olarak Bursa yerel medyasında aynı içerikli bu tür bir Ramazan programını yapabilecek nitelikte TV kanalları ya da televizyon programcıları/gazetecileri yok mudur? Bu İstanbul medyası sevdasının sebebi hikmeti nedir?

Osmangazi İlçe sınırları içinde kalan tarihi surlar üzerine yapılan bu ‘ucube stüdyo’ ile ilgili olarak, Osmangazi Belediyesi’nin bilgilendirilmediği ve bir ‘oldu-bitti’ ile karşılaşıldığı doğru mudur?

Kısacası neresinden bakılırsa bakılsın, Sn. Alinur Aktaş’ın Bursalılara vermesi gereken hesapların hanesine ciddi bir kalem daha eklenmiştir.”

Editör: Haber Merkezi