Merinos Göl Park Tesisi’nde gerçekleşen buluşmaya, AK Parti Keles İlçe Başkanı Özcan Yeni, Keles Belediyesi Meclis Üyesi Ali Mersin katıldı. Önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin başlattığı projeleri Alinur Aktaş’ın devam ettirdiğini söyledi.

“12 MİLYON BÜTÇEMİZ VAR”

İlçede alt ve üst yapı çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Keles Belediye Başkanı Mehmet Keskin, “Yollarımızı genişletiyoruz. Yolları kötü olan 2-3 tane mahallemizin ise asfaltını yapmak suretiyle en kısa sürede vatandaşın hizmetine sunacağız. Önceki dönem başkan Recep Altepe döneminde başlayan ve mevcut başkan Alinur Aktaş’ın zamanında tamamlanan çok amaçlı salonumuz ve Kocayayla’da Bungalov evler var. Biz bu Bungalov evlerin iç mobilya dizaynını düzenledik ve vatandaşın kullanımın açtık. Keles’in suyu yağmur yağdığı zaman bulanık akardı. Suyu tahlil yaptırmamıza rağmen, sonuçlarda temiz çıktı. Fakat bu durum vatandaşı sıkıntıya sokuyordu. Bu konu ‘Keles’e arıtma tesisi yapılmadı’ diye çok tartışılmıştı. Büyükşehir Belediyesi’nin de desteğiyle hizmetlerimize bir yenisini daha ekleyerek, ilçemize içme suyu arıtma tesisi kazandırdık. Tesise tam 5 buçuk milyon lira harcandı. İlçenin 12 milyon lira bütçesi var. Bu bütçeyle, bu hizmetleri yapmak büyük bir iştir” dedi.

“KİRAZ TOPLAMAYA DIŞARIDAN İŞÇİ GELİYOR”

Katı atık istasyonu ile yaşanan çevresel sıkıntıların sona erdiğini belirten Başkan Keskin, “Büyükşehir Belediyesi’nin bir başka hizmeti de katı atık aktarma istasyonu oldu. Katı atıklar çevreye çok sıkıntı yaratıyordu. İlçeye kazandırılan katı atık aktarma istasyonu sayesinde, çöplerimizi TIR’lara yükleyip, Bursa’ya götürüyoruz. Böylelikle çöpler enerjiye dönüşüyor. Tarımla ilgili ise; kiraz ve çilek konusunda dışardan işçi geliyor. Bu konuyla ilgili Büyükşehir Belediyesi’nden malzeme desteği aldığımız ve işçiliği bize ait olan işçi konaklama evi yaptık. Eksiklerimizi önümüzdeki yıl tamamlamış olacağız. Kesilen kiraz ağaçlarının yerine fidanlar dikeceğiz. Eğitim anlamında da, kurumlardan ilgili talep gelince ihtiyaçlarına destek oluyoruz. Yine tarımla ilgili olarak; belli bölgelerimizde çörek otu yetiştiriliyor. Bu bölgemizde çok kaliteli çörek otu yetişiyor. Önceden kilosu 6 lira olan çörek otu, şu an 35-40 liraya satılmaya başladı. Tarım Bakanlığı tarafından ilçemize, çörek otu ayıklama makinesi geldi. Fakat bu makine çok büyüktü. Göreve geldiğimizde yaptığımız ilk işlerden biri ise çörek otu ayıklama makinesi için geniş bir bina yapmak oldu. Çilekle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Büyükşehirle organize olarak üreticimize fide desteği veriyoruz. Çilek serada 1 yılın 10 ayı boyunca devam ediyor. Yine Büyükşehir Belediyesi’yle birlikte ceviz, badem, ahududu ve yaban mersini gibi ürünlerin yaygınlaştırılması noktasında çalışmalarımızı sürdürüyoruz” şeklinde ifadeler kullandı.

“KÜLTÜR EVİ YAPTIK”

Kültürel faaliyetlere önem verdiklerini ifade eden Keskin, “Bizim olmazsa olmazlarımızdan olan kırsal turizm noktasında eksiklerimiz olduğunu gördük. Köylerimizde ufak tefek kültür evi olmasına rağmen, merkez Keles ilçemizde böyle bir mekan yoktu. Bizde işe koyularak, hoş objelerin sergilendiği bir bina yaptık. Kadın derneği ve kadın kooperatifi oluşturarak, onlara eski belediye binamızda yer açtık.

Biliyorsunuz ki; Bursa 2022 Türk Dünyası Başkenti seçildi. Kocayayla ile ilgili; Türk Dünyası Ata Sporları Şenliği gerçekleştirmiştik. Kocayayla’nın altyapısı 55 bin kişinin yükünü kaldıramadı. Bu yıl bu konuyla ilgili sıkıntı yaşamayacağız çünkü eksikleri tamamladık. Bu yıl Türk Dünyası Ata Sporları Şenliği için Keles’te programlar düzenlendi. Bu şenliğin yarın saat 19.00’da İnönü Caddesi’nden kortej yürüyüşü eşliğinde startını vereceğiz” diye konuştu.

“İNSANLAR MUTLU OLDUKLARI YERDE YAŞAR”

Basın mensuplarının sorularına da cevap veren Keskin, “Kırsaldan şehre göç, Keles’in, Orhaneli’nin ve tüm ilçelerin ortak problemi. Bizim göçü önleme gibi bir şansımız yok. Keles’in şu an nüfusu 100 bin. Kışın nüfusumuz azalıyor, yazın ise 5’e katlanıyor. İnsanlar mutlu oldukları yerde yaşar ancak köylerini de unutmasınlar. Bizim bu noktadaki hedefimiz; kırsalda kalanlara iyi bir yaşam sunmak” ifadelerini kullandı.

“960 BİN LİRA CİRO SAĞLADIK”

Belediyenin gelirlerini artırma peşinde olduklarını kaydeden Başkan Keskin, “Kocayayla’da Bungalov evleri faaliyete geçti. İlk yılında evlerimizde tuvalet ve banyo yoktu. Bir yıl içinde 6 tane Bungalov evinden, 960 bin lira ciro sağladık. Restoran çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki süreçte ilçede rafting çalışmalarımız başlayacak. Doğalgaz nimettir. Geçtiğimiz günlerde doğalgaz hizmetini kullanmaya başladık. Keles’te konut sıkıntımız var. Bununla ilgili çalışma başlattık. Eğer yaptığımız hizmetlerde Büyükşehir Belediyesi ve gerekli bakanlıkların desteği olmasaydı, biz yaptıklarımızın onda birini bile gerçekleştiremezdik” dedi.

Editör: Haber Merkezi