Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı eşliğinde Cumhuriyet Caddesi’nde gerçekleşen renkli etkinlikle, Türk Kızılay Bursa Şubesi ‘İyilik Hareketi’nde biz de varız’ mesajını güçlü bir şekilde verdi.

“153 YILDIR KARARLILIKLA YÜRÜYORUZ"

Prof. Dr. Murat Tutanç, hafta boyunca bir dizi etkinlikle Kızılay Haftası’nın kutlanacağını belirterek, “Her yıl 29 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası'nda, bu yıl da yurt genelinde çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Biz de Bursa Şube olarak hafta boyunca pek çok etkinlik düzenleyerek Kızılay ruhunu yeniden yaşatıp toplumdaki bilinç düzeyini artırmayı hedefleyen çalışmalarımızı sürdüreceğiz. 81 ilde gerçekleşen İyilik Yürüyüşü ile toplumda Kızılay’ı daha bilinir kılmak ve bu ruhu yaşatmak için yürüdük. Etkinliğimizin ardından yaptığımız ikramlarla da tebessüm oluşturduk. Türk Kızılay, 153 yıldır iyilik yolunda kararlılıkla yürüyor. Şubemiz de bu yolda emin adımlarla yürüdüğü mesajını güçlü biçimde vermiş oldu” dedi.

“GÖNÜLLÜLERE KÖK SALIYORUZ”

153 yıllık İyilik Çınarı’nın, bu yıl Kızılay Haftası boyunca “Haftalara, aylara, yıllara sığmayan iyilik için gönüllü ol” teması ile gündemde olacağını da kaydeden Tutanç, "Hafta boyunca çocuk ve gençler için eğlenceli ve bilinçlendirici faaliyetler yapacağız. Bu yıl temamız, gönüllü olmak üzerine. Kızılayımız her zaman bağışçıların desteği ve gönüllülerimizin özverili çalışmalarıyla Merhamet Çınarı’nı suladı. Gönüllüğün esas olduğu sistemimizde, emekleriyle yardımlarımızı en ücra köşelere bile ulaştırmamızı sağlayan gönüllülerimize minnettarız. Ne kadar çok gönüllümüz olursa, çınarımızın kökleri o kadar sağlam ve gölgesinden faydalanan ihtiyaç sahibi o kadar fazla olacak. Buradan tüm bağışçı ve gönüllülerimize şükranlarımı sunuyor, tüm vatandaşlarımızı gönüllü olmaya davet ediyorum” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi