Önceki dönem Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili ve Osmangazi Belediyesi Meclis Üyesi Abdullah Karadağ, bir süredir korona virüs tedavisi gördüğü Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. Karadağ’a doktorlar uzun süre kalp masajı yapmalarına rağmen hayata döndüremedikleri belirtildi.

ÜZÜNTÜYLE KARŞILANDI

Abdullah Karadağ’ın vefatı AK Parti ve Milli Görüş camiasını üzüntüye boğdu. Karadağ’ın ölümü başta siyaset dünyası olmak üzere, spor ve iş dünyasında büyük üzüntüyle karşılandı. Siyasiler, belediye başkanları ve spor kulüpleri taziye masajı yayınladı.

BÖBREK NAKLİ OLMUŞTU

Karadağ, 2015 yılında böbrek yetmezliği teşhisi konulmuş, bir vatandaş böbreğini vermi, yapılan böbrek nakli sonucunda sağlığına kavuşmuştu. 65 yaşında yaşama veda eden Karadağ’ın cenazesi cumartesi öğle namazına müteakip Mihraplı Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

ABDULLAH KARADAĞ KİMDİR?

Bursa Mithatpaşa İlkokulunda eğitimine başlayan Abdullah Karadağ, lise döneminde MTTB ile siyasetle tanıştı. 1989 yılında Refah Partisi il Yönetim Kurulu Üyeliği İl Başkan Yardımcılığı, Teşkilat Başkanlığı gibi görevlerde bulundu.

AK Parti'nin kurulması ile beraber Osmangazi’de teşkilat başkanlığı yaptı. 2004-2009 döneminde Osmangazi ve Bursa meclis üyeliği, 2009-2014 döneminde Osmangazi ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekilliği Encümen Üyeliği yaptı 2014 - 2019 Yılları arasında ise Plan ve bütçe komisyonu eğitim ve kültür komisyonu Burfaş Yönetim kurulu başkanlığı, Besaş Yönetim kurulu üyeliği ve ihale komisyon başkanlığı, Osmangazi ve Bursa Büyükşehir Belediyespor Klübü Başkan Vekilliği, Türkiye Güreş federasyonu As Başkanlığı ve bir çok dernekte faaliyetlerde bulundu. 1976 yılında kardeşleri ile kurduğu Karadağ Halı Mobilya ve Dayanıklı Tüketim Malları Tic. Ltd. Şti. de ticaret faaliyetlerine devam etmekte olan 65 yaşındaki Karadağ evli ve 5 çocuk babasıydı.

Editör: Haber Merkezi