Kosova’nın Bursa Fahri Konsolosu iş insanı Fahrettin Gülener ve Kosova Kültür Koordinatörü Recep Gündüz, kardeş ülke Kosova’nın sanayi ve ticari alanda kendi ayakları üzerinde durması için çalışmalarına aralıksız devam ediyorlar.

Bu kapsamda Bursa’ya gelen heyet, Kosova’nın Kameniçe kenti Milli Eğitim Müdürü Afrim Dervishi, Mustafakemalpaşa Milli Eğitim Müdürü Mustafa Efe ile mesleki, pratik eğitim anlaşmasına imza attılar. Anlaşma kapsamında Kameniçe’de meslek lisesini bitiren, üniversiteye gitmeyen öğrencilere farklı alanlarda pratik eğitim verilecek. Pratik eğitimin önemine dikkat çeken Kosova Kültür Koordinatörü Recep Gündüz, “Kosova’nın kendi ayakları üzerinde durması için sanayi ve üretim şart. Gençler üretim olmadığı için yakın ülkelere çalışmaya gidiyorlar. Bizim amacımız üreterek kendi ayakları üzerinde duran, kendi kendine yeten, ihracat yapan bir Kosova. Balık yiyen değil, balık tutarak karnımızı doyurmak zorundayız. Bunun için de Kameniçe’deki gençlere Mustafakemalpaşa’da mesleki pratik eğitimler verilecek. Aynı zamanda Bursa merkezde de bu çalışmalarımız aralıksız devam ediyor, gençlerimiz şehrimizdeki çeşitli fabrikalarda staj yapıyorlar” dedi.

“ÜLKEMİZE FAYDALI GENÇLER OLACAKLAR”

Kosova Kültür Koordinatörlüğü ziyaretinde yapılan anlaşmadan dolayı memnuniyetini belirten Kameniçe kenti Milli Eğitim Müdürü Afrim Dervishi, “Mesleki pratik ve teorik eğitim yakın gelecekte ülkemizdeki sanayinin filizlenmesine, dallanıp kocaman bir ağaç olmasına vesile olacağına inanıyorum. Bursa, Türkiye’nin sanayi alanında olduğu gibi, sanatkar yetiştiren öncü şehri. Gençlerimiz, ülkelerine faydalı bireyler olabilmeleri için atılan pratik ve sanatkar adımlarını çok önemsiyor. Bizlere yol açan Kosova’nın Fahri Konsolosu duayen iş insanı Fahrettin Gülener’e ve Kosova Kültür Koordinatörü fedakar ağabeyimiz Recep Gündüz’e teşekkür ediyorum. İlçelerinde, Kosovalı çocuklarımıza mesleki eğitim verecek olan Mustafakemalpaşa Milli Eğitim Müdürü Mustafa Efe’ye de şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

Bursa’da çeşitli temas ve incelemelerde bulunan Kosova heyetinde, Kamenica Belediye Başkanı Kadir Rahimaj, Sağlık Müdürü Rabit Dermaku, Tapu ve Kadastro Müdürü Fadil Hoti ve Sağlık İl Müdürü, Afrim Dervishi yer aldı.

Editör: Haber Merkezi