AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, temas ve incelemelerde bulunmak için Bursa’ya geldi. İlk olarak AK Parti Bursa İl Başkanlığı’nı ziyaret eden Kurtulmuş, ulusal ve yerel medya kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi, kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.

“HDP- CHP İTTİFAKI, YÜZDE 35’İ GEÇEMEZ”

AK Parti’nin gençlere ulaşamadığı yönünde algı yapıldığını dile getiren Kurtulmuş, “Biz en büyük desteği gençlerden ve kadınlardan almışızdır. Gençlerin ve kadınların hayatını kolaylaştırmak için elimizden geleni yapmışızdır. Anketlerle değil, millet sandıkta söyleyecektir. Şu an AK Parti anketlerde birinci partidir. Cumhuriyet Halk Partisi ve HDP’yi toplayın. Neresinden toplarsanız toplayın, yüzde 35’in üzerine çıkmaz” ifadelerini kullandı.

ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Ekonomik anlamda vatandaşın zor günler geçirdiğinin farkında olduklarını dile getiren Kurtulmuş, hayat pahalılığının farkında olduklarını, halkı hayat pahalılığına ezdirmeyeceklerini belirtti. Aralık’ta asgari ücrete yapılan artışın zamlar karşısında eridiğine yönelik soruya Kurtulmuş, “Asgari ücretle ilgili çalışmaları ilgili bakanlık yapılabilir, ancak şunu ifade edeyim biz popülist davranamayız. Milletimizin yararına e varsa ona göre adım atarız” dedi.

 

“ÇÖZÜMÜ İMF KAPISINDA MI ARAYACAKLAR?”

7 siyasi partinin ittifak arayışıyla ilgili olarak Kurtulmuş, “Kendisi orada olmayan ama görülmeyen partiyle birlikte 7 parti vardır. Cumhurbaşkanlığı sistemi, biri istedi diye uygulanmamaktadır. Bu sistem, referandumla kabul edilmiştir. Bunu millet seçmiştir. Bunu millet beğenmiyorsa, değiştirir. İlk olarak Recep Tayyip Erdoğan’ın karşısına kimi çıkaracaklarına millet bakacak. Başa geldiklerinde, bize sığınan mültecileri ne yapacaklardır? Türkiye ne doğuya ne de batıya dönemez. Türkiye kendi ekseni etrafında dönmek zorundadır. Şu anki ekonomik sıkıntıların çözümünü IMF’nin kapısında mı arayacaklar? Vatandaşlarımızın aklında hep bunlar vardır” dedi.

Editör: Haber Merkezi