Kısa sürede, Muharrem İnce önderliğinde Türkiye’nin birçok ilinde teşkilatlanan Memleket Partisi’nde kongre heyecanı devam ediyor. Partinin Pazar günü  Nilüfer ilçesindeki İbrahim Yazıcı Stadyumu’nda yapılacak olan kongresinde Bursa  kurucu il başkanı Güner Aklan ve yönetim kurulu üyesi Cavit Kaya yarışacak. İki adayın medyaya yansıyan haberlerinde ve sosyal medyadaki açıklamalarıyla ilgili adının geçmesinden dolayı PM üyesi Ruşen Sever değerlendirmede bulundu. 

Memleket Partisi’nin kısa sürede Türk halkının umudu haline geldiğini söyledi. Gerçekleşecek olan kongrede her iki adaya başarılar dileyen Sever, yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: 

“Memleket Partisi Kurucular kurulu ve PM üyesi olarak, güzide şehrimiz Bursa’mızı Türkiye’nin her şehrinde parti ilkelerimiz ve memleketimizin çıkarları doğrultusunda temsil ediyorum. Genel Başkanımız Sayın Muharrem İnce önderliğinde, tüm çalışmalara katılıyorum. Ülkemizin iyi gününde, kötü gününde halkımızla buluşuyoruz. 


‘GELECEĞİMİZİ GERİ ALACAĞIZ’
Maalesef ülkemizin sorunları her geçen gün çığ gibi büyüyor. Bu sorunlar yumağı içerisinde iktidar yönetemez, muhalefet umut olamaz hale gelmiş durumda. Biz de Genel Başkanımızın her zaman söylediği gibi “ne cumhur ne millet tek yol MEMLEKET” diyerek siyasi yolculuğumuza bir çift mavi gözün ışığında hızla devam ediyoruz. Hedefimiz, Atatürk’ün de hedefi olan çağdaş, güçlü, öncü, tam bağımsız bir Türkiye’ye uyanmak, geleceğimizi geri almaktır. 

‘BİREYSEL HAREKET EDİYORLAR’

Türk siyasetinin en büyük çıkmazlarından biri, kişisel ikballer uğruna, ekip anlayışından kopup, bireysel hareket etmektir. Oysa siyaset bir ekip işidir. Genel Başkanımız Muharrem İnce, kurucular kurulunu oluştururken, akademisyenleri, kadınları, gençleri, iş insanlarını, kimisi siyasete daha önce girmemiş, kimisi büyük siyasi tecrübeye sahip değerli insanları bir araya getirmiş ve çalışmalarına hızla başlamıştır. Bende bu güzel insanların içinde yer aldığım için hem gururlu hem de çok mutluyum. Genel Başkanımız Sayın Muharrem İnce’ye de bana verdiği görev için tekrar çok teşekkür ederim.

‘HALKIMIZ GÖRÜYOR’

Biz çok zor bir yola çıktık, arkamızda sermaye, belediye, hazine desteği yok. Önce 83 yürekli insan imece usulü, alın terimiz ve emeğimiz ile maddi manevi bir araya geldik ve Memleket Partimizi kurduk. Ardından da 53 yürekli il başkanı ve onların belirlediği yöneticiler ve ilçe başkan ve yöneticileri sahneye çıktı. Aynen onlar da kendi imkanları ile büyük iş başardılar. Başarmaya devam ediyorlar. 3 ay içinde 53 ilde örgütlenmek, 18 Eylül’de kurultaya hazırlanmak çok ama çok büyük başarıdır. Medya, bu başarıyı görmezden gelse de halkımız görmektedir.

Bu başarıda emeği olan, günde 20 saatten fazla çalışan, Genel Sekreterimiz Prof. Dr. Hakkı Akalın’a değerli genel sekreter yardımcılarımız, Kayhan Yüreğir’e, Mevlüt Dudu’ya ve Mert Ünlü’ye emekleri için teşekkür etmek boynumuzun borcudur. 3 değerli vekilimiz ve Genel Başkan yardımcılarımız, Mehmet Ali Çelebi, Hüseyin Avni Aksoy ve Özcan Özel’in de diğer MYK üyelerimizin emekleri de görmezden gelinemez. Bu ekip gerçekten az zamanda çok ve büyük işler yapmıştır ve yapmaya devam edecektir. Ülkemizde kötü siyasi alışkanlıklar, maalesef siyasete girmek isteyen değerli insanları, gençleri, kadınları bu arenadan uzak tutmakta. Dedikodu, şahsi çıkarlar bu kötü alışkanlıkların başında gelmektedir. Partimizde bunu en aza indirmek, kısa zamanda da tamamen önüne geçmek için her bir yönetici yoğun çaba sarfetmektedir. Biz çağdaş, yeni, bu ülkede tüzüğü en demokratik olan partiyiz.

‘DELEGE KİMİ SEÇERSE SAYGILIYIM’

Ben Kurucular Kurulu ve PM üyesi olarak, partimiz kurulmadan önce, Bursa Kurucu il Başkanımız sayın Güner Aklan ile çalışmalarımıza başladık. Partimizin kurulunca da Güner Bey yetkisini alıp kolları sıvadı ve Bursa örgütlenmemizi, kongreye getirecek şekilde tamamladı. Sıra Bursa’da demokrasi şölenine geldi. Şu an iki aday gözükmekte. Kurucu İl Başkanımız sayın Avukat Güner Aklan ve kurucu il yöneticilerimizden sayın Cavit Kaya. Bursa yerel basınında ve sosyal medyada benim de adım geçen yazılar ve paylaşımlar yapılmakta. Benim görüşüm, Genel Merkezimizle aynı doğrultudadır. Yerel siyasete karışmamak, işi saygıdeğer il delegelerimizin takdirine bırakmak. Emeğin, çalışmanın, siyasi etik kuralların farkında olan değerli delegelerimiz hangi adayımızı seçerse Bursa İl Başkanımız o olacak ve biz de Bursa’mızın ekmeğini yiyen, suyunu içen dava arkadaşları olarak her zaman yanında olacağız. Son olarak, gerek Bursa’mızda, gerekse tüm memleketimizde yoğun bir şekilde, uyum içinde, yep yeni bir siyasi anlayışla, Genel Başkanımız Sayın Muharrem İnce önderliğinde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Hem Bursa’mızda hem de Türkiye’de birinci parti olacağız.”

Editör: Haber Merkezi