Cumhuriyet dönemi sanayisinin sembol kuruluşlarından olan ve 2 Şubat 1938 yılında Mustafa Kemal Atatürk tarafından açılışı yapılan eski Merinos Fabrikası’nın çalışanları, Bursa Kent Konseyi tarafından düzenlenen ’12. Merinoslular Buluşması’ ile tekrar bir araya geldi. Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’ndeki (Merinos AKKM) programa; Bursa Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan, Merinos Emekliler Derneği Başkanı Kadir Burhan, Merinos Fabrikası eski çalışanları ve aileleri katıldı. Farklı şehirlerden gelerek Bursa’da hasret gideren eski mesai arkadaşları, geçmiş hatıraları yad etti.

“BURSA’NIN NÜFUSU 150 BİN İDİ”

Büyükşehir Belediyesi bandosunun konseriyle başlayan buluşmada konuşan Bursa Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan, Merinos Fabrikası ve çalışanlarının bir zamanlar Bursa’nın sosyal hayatına etki ettiğini söyledi. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı gerçekleşen Merinos Lokali’nin çok kısa sürede faaliyete geçeceğini belirten Orhan, “Zamanında pırıl pırıl gençlerdik. Bu fabrikada ne emekler verdiğinizi biliyorum. O zaman nüfusu 150 bin olan Bursa’da söz sahibi olan bir Merinos vardı. Bugün Bursa, Türkiye’de huzur kenti, sevgi kenti, kardeşlik şehri olarak anılıyorsa, bu Merinos sayesindedir. Merinos Emekliler Derneği, Merinoslular için toplanma merkezi talep etmişti. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da hemen harekete geçti. Dernek lokali kısa zamanda açılacak. Hepinizin buluşarak eskileri anabileceği bir yer olacak” dedi.

Merinos Emekliler Derneği Başkanı Kadir Burhan, 2 Şubat’ın Merinos Fabrikası çalışanları için bayram günü olduğunu ifade etti. Merinos Lokali için Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a teşekkür eden Burhan, Merinos Fabrikası’nda çalışmış herkesin derneğe üye olmasını ve lokali aktif kullanmasını istedi.

Editör: Haber Merkezi