Yapılan son tahminlere göre hava sıcaklıklarının ülke genelinde mevsim normalleri altında seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Perşembe gününden itibaren ise ülke geneliyle birlikte Bursa'da da kar yağışı etkili olacak.

BURSA’DA KAR YAĞIŞI SALI’YA KADAR ETKİLİ OLACAK

Geçtiğimiz hafta aşırı soğukların etkisi altında olan Bursa'da, önümüzdeki perşembe gününden itibaren yeniden yağışlı hava hakimiyeti altına gireceği, yağmurun cuma günü yerini kara bırakacağı kaydedildi. MGM'nin değerlendirmelerine göre kentte Cuma gününden Salı gününe kadar kar yağışı bekleniyor.

Yağmur ve sağanak şeklinde başlayacak yağışların 18 Mart Cuma gününden itibaren il genelinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. Kar yağışlarının önümüzdeki hafta başına kadar aralıklarla yer yer kuvvetli kar sağanakları şeklinde olması beklenirken, Uludağ'da da yoğun tipinin etkili olması tahmin ediliyor. 

YAĞIŞLI VE SOĞUK HAVA

MGM tarafından yayınlanan uyarıda 17 Mart perşembe gününden itibaren ülke genelinin soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girmesi bekleniyor. Perşembe günü genellikle yağmur ve sağanak, iç ve doğu kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde başlayacak yağışların 18 Mart Cuma gününden itibaren güney kesimler hariç yurt genelinde kar şeklinde görülmesi bekleniyor.

Yağışların, Marmara Bölgesi, Karadeniz ve Doğu Anadolu'da kuvvetli yer yer yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Editör: Haber Merkezi