Partisinin Yıldırım İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen iftarın ardından gündeme dair açıklamalarda bulunan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’ye, İl Başkanı Güner Aklan, Yıldırım İlçe Başkanı Mesut Şahin eşlik etti. Programa ayrıca, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarından temsilciler ve vatandaşlar katıldı. Aklan, Bursa’nın yönetilemediğini, ulaşım çilesi ve sorunlar yumağı ile boğuştuğunu belirterek, İnce’nin bayramdan sonra Bursa’ya çıkarma yapacağını söyledi.

“İFTİRA SOFRALARI KURULUYOR”

Vatandaşların öz çekim tekliflerini geri çevirmeyen, masaları tek tek gezen Muharrem İnce, isim vermeden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eleştirerek, “Son yıllarda siyasetçilerin cuma namazı çıkışlarında, iftar sofralarında açıklamalarına şahit oluyoruz. Maalesef, iftar sofraları iftira sofralarına dönüştü. Benim onlar gibi bir derdim yok. Biz Atatürkçülerin, Cumhuriyetçilerin partisiyiz. Kapalı kapılar arkasında işimiz olmaz. Bizim çizgimiz kuvayi milliye çizgisidir. Türkiye'nin sürpriz refah partisi olacağız Memleket Partisi olacak. Dizinizi dövmemek için yakın süreçte yapılacak seçimde AK Parti’ye haddini bildirmeniz gerekiyor, ders vermeniz gerekiyor. Cezalandırmanız gerekiyor. Türkiye’yi üretimden uzaklaştıranları sandıktan çıkarmamanız lazım. Bursa'yı düşünün AK Parti’ye belediyeleri veriyorsun. 4. büyük kent ama havaalanı yok. Demir yolu yok. Ulaşımda sınıfta kalmış bir şehir haline getirilmiş, vizyonsuzlaştırılmış. Bursa verdiğini alamayan bir kent. 5 veriyor 1 alıyor. 20 yıldır ülkeyi yönetip, Bursa'nın havadan ve raydan ulaşımını sağlayamayan iktidarın kulağını çekmelisiniz” şeklinde ifadeler kullandı.

AK Parti iktidarının Türkiye’yi üretimden uzaklaştırdığına dikkat çeken Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, “Yakın gelecekte su fakiri bir ülke olacağız. Biz şu an yeraltındaki suyu kullanıyoruz. Yeraltındaki su torunlarımızın suyudur. Unutmayın ki biz çocuklarımızın suyunu kullanıyoruz. Bunu düşünerek oy verin. Bugün kuru fasulyeyi, mercimeği ithal ediyoruz, dışarıdan alıyoruz. Ukrayna ile Rusya savaşta biz gemi yolu gözlüyoruz. Buğdayın anavatanı Türkiye. Rusya'dan buğday alır hale geldik. İktidar çiftçiyi, hayvancılık yapanları perişan etti, borç ve faiz bataklığına itti. Enerjide dışa bağımlıyız. Mazotumuz dışarıdan, benzinimiz dışarıdan. Tayyip Erdoğan yıllar sonra hepimizi eşitledi. Nasıl mı? Hepimizi fakirleştirdi. Önceden her ilde bana farklı şeyler söylenirdi. Ama şimdi herkes bana sebze ve meyveyi soruyor, biber domates fiyatlarından bahsediyorlar. Bu memlekette zengin bile hesap kitap yapar hale geldi ama beylerin keyfi tıkırında” dedi.

“ERDOĞAN VATANDAŞIN PERİŞANLIĞINI GÖREMİYOR

Erdoğan’ın milletvekili lojmanlarını satarak bugünlere geldiğine değinen İnce, Recep Tayyip Erdoğan’ın iktidara geldikten sonra milletvekili lojmanlarını sattı. Amacı tasarruf yapmaktı, gelin görün ki, o Erdoğan şimdi kendisine Beştepe’de, Ahlat’ta, Marmaris’te saray yaptı. Güç zehirlenmesine uğradı. Erdoğan artık sizden biri değil, farklı. O Rize çayı içmiyor, beyaz çay içiyor. O ejder meyveli smothie içiyor. Vatandaşın perişanlığını göremiyorlar. Erdoğan stokçulara saldırıyor. Kılıçdaroğlu ise marketlere mektup yazıyor. Ucuz verin diyorlar. Sorun tarlada, sorun serada. Sorun üretememekte. Üreten bir Türkiye kurabiliriz. Mercimeğin, buğdayın, pancarın, mısırın anavatanı Türkiye. Akıl sır erecek gibi değil. Bu gözler sivri biberin üstünde 49 lira etiketini gördü. Maliyetlerin artmasının sebebi mazot pahalı, köprü pahalı. Demirel de köprü yaptı, Özal'da yaptı. Onların yaptığı 1 liraysa Erdoğan'ın yaptığı 10 lira. Tam 10 katı demek ki yanlış yapmışsınız. Yanlışta ısrar ediyorsunuz, zam furyası devam ediyor, millet perişan oluyor, bayat ekmek kuyruklarına giriyor” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi