Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce Bursa'da bir dizi ziyaretlerde bulundu. Sabah saatlerinde hal esnafını ziyaret eden İnce, daha sonra Bursaspor Başkanı Hayrettin Gülgüler ile bir araya geldi.

 İnce'ye  Bursa İl Başkanı Güner Aklan, Yıldırım İlçe Başkanı Mesut Şahin ve çok sayıda partili eşlik etti.  Beşevler Sanayi Sitesi’nde ziyaretlerde bulundu. Ardından Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) Oditoryumu’nda basın toplantısı düzenleyen İnce, hem iktidarı hem de muhalefeti eleştirdi. AK Parti iktidarının ülkeyi yönetemeyecek duruma geldiğini söyledi.

Hal esnafı ziyaretinde konuşan Muharrem İnce, "Meyve sebze eken çiftçi, üretici para kazanamıyor. Yatların mazotu, traktörün mazotundan ucuz olursa, üretim artmaz. Çiftçi perişan olur. İktidar ekonomik ve sosyal anlamda Türkiye'yi duvara toslatmak üzere.Gençliğimizde muhafazakarlar bize Moskova'ya gidin diye bağırıyorlardı, şimdi Cumhurbaşkanı Moskova'dan çıkmıyor." dedi.

"SUÇLU HÜKÜMET"

Muharrem İnce, "Türkiye'yi karış karış geziyoruz. Bugün de Bursa'dayız. Ziyaretlerimize ilk olarak Bursa Kent Hali'nden başladık. Halde soğan ne kadar diye sordum. Esnaf, soğan para etmiyor dedi. Burada suçlu ne soğanı satan esnaf, ne de vatandaş. Suçlu hükumettir. Biz yıl soğan bulamazken, diğer yıl soğan etmiyor. Gıda fiyatlarındaki artışlardan kendilerine pay çıkarmıyorlar. Otoyol ve köprü neden bu kadar pahalı? Onlar pahalı olursa, domates ve biberde pahalı olur. Doğal gaz pahalı olursa, gübre de pahalı olur. Kendine pay çıkartmayan bu adam, zam şampiyonu oldu."

Ziyaretlerini sürdüren Muharrem İnce, Bursaspor Başkanı Hayrettin Gülgüler ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.

ATATÜRK VE FATİH VURGUSU

Muharrem İnce, Bursa'da İnegöl İlçe Başkanlığı'nın açılışında yaptığı konuşmada şunları söyledi:, "Bizler gönüllülerle kurulmuş bir partiyiz. Türkiye'nin her bir yerinde örgütleniyoruz. İlkelerimiz basit. Geçmişimizle, tarihimizle kavga etmeyeceğiz. Biz geleceğe bakacağız. Kuantum diyeceğiz, nanoteknoloji diyeceğiz. Biz bunları konuşacağız. Fatih Sultan Mehmet'le Atatürk'ü kavga ettirmeyeceğiz. İkisi de bizim. Mehter marşıyla, İnönü marşını kavga ettirmeyeceğiz. İkisi de bizim. Başı açık kızlar da bizim, başı kapalı kızlar da bizim. Hepsi bizim evladımız" dedi.

Editör: Haber Merkezi