Yaz ayları ile sıcakların başlaması, çöplerin zamanında toplanmaması neticesinde meydana gelen sinek ve haşerelerin çoğalması Nilüfer’de vatandaşı zor durumda bıraktığını söyleyen Aydın, geceleri sinek avına çıktıklarını söyleyerek, yetkilileri göreve çağırdı.

“VATANDAŞ KENDİ PARASIYLA İLAÇLAMA YAPIYOR”

Kentin Odunluk Mahallesinde bulunan ve binlerce kişinin ücretsizi faydalandığı nadir yerlerden biri olan Parkın içindeki gölcükler resmen sinek üretim merkezi olmuş diyen BBP Nilüfer İlçe Başkanı Aydın, “Düzensiz sulamadan dolayı her yer sulak haline geliyor. Yürüme oturma başlı başına sorun, sinekler grup halinde insanların üstüne geliyor, adete saldırıyor. İşletme yetkilileri dertli, devasa kiralar belediyeye veriyorlar ancak sineklerle mücadele etmekten müşteriler ile ilgilenmemekten yakınıyorlar. Üstüne üstelik her gün ilaç alıp kendileri ilaçlama yapıyorlar, bu durumdan müşterilere rahatsız oluyor” diyen Aydın, derelerin ve gölcüklerin temizlenmesi ve düzenli ilaçlamanın yapılmasını isteyerek yetkilileri daha duyarlı olmaya çağırdı.

“OLAN VATANDAŞA OLUYOR”

Sinekle mücadele yetkisinin Büyükşehir Belediyesi’nde olduğunu söyleyen BBP Nilüfer İlçe Başkanı Mustafa Aydın, “Anlaşılan Bursa Büyükşehir her yere ulaşmakta zorluk çekiyor. En az bir gün arayla ilaçlamanın yapılması gerekiyor. Ancak haftada bir gün yapılan ilaçlamanın hiç faydası görülmüyor. Olanda vatandaşa oluyor. Bu nedenle İlaçlama işinin tekrar İlçe Belediyelerine devredilmesi hem Büyükşehir Belediyesini hem de vatandaşı rahatlatacaktır” dedi.

Editör: Haber Merkezi