İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu'da Yeniköy'deki doğa katliamına izin vermeyecekelrini söyledi.

Memleketin değerlerini, Cumhuriyetin kazanımlarının hiç edildiğini söyleyen İYİ Partili İsmail Kaya, şunları söyledi:

“Ülkemizin varını yoğunu yağmalayanlar, her biri “muvazaalı” ihalelerle, “Beşli Çete”ye adeta peşkeş çekenler, maalesef şimdi de gözlerini güzelim ilçemize diktiler.

Memleketin tüm değerlerini, Cumhuriyetimizin bütün kazanımlarını hiç eden doymak bilmez muktedirler; bugünlerde de taşımızı, toprağımızı, yeşilimizi, ormanınızı, kısacası doğamızı da yok edecek “acımasız soygun” yöntemlerini devreye soktular.

İşte en son kirli senaryolarını da Orhangazi’mizi göz göre göre mahvetmek için Yeniköy’de kurguladılar.

Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı, Yeniköy’ümüzün Ağlayan Kayalar mevkii olarak bilinen binlerce çam ağacının bulunduğu ormanlık alanda, Bazalt Ocağı ve Kırma Eleme Tesisi için Kalyon İnşaat SNG Madencilik firmasına maden arama ruhsatı verdi.

9 CANIMIZ BOŞ YERE Mİ GİTTİ?

Uzun sözün kısası;

Her taşın altından çıkan Cengiz, Limak, Kalyon, Kolin ve Makyol adlı şirketlerden oluşan, kamuoyunun da “Beşli Çete” adıyla tanıdığı, muktedirlerin taşeronlarından biri olan Kalyon İnşaat, şu sıralar bölgemizin talan edilmesi için adeta aportta bekliyor.

Değerli hemşehrilerimiz;

Orhangazi’miz bu bölge için yeterince bedel ödemedi mi?

Hatırlayın!

Söz konusu yerde 1965-1972 yılları arasında tam 6-7 yıl boyunca ağaçlandırma çalışması yapıldı ve insanımızın çok büyük gayreti ile bu bölge orman haline getirildi.

Hatta 1968 yılında, bu çalışmalarda görev alan işçileri taşıyan bir kamyonun devrilmesi sonucu 9 vatandaşımız da hayatını kaybetti.

Bölge insanımızdan böylesine hazin biçimde yitip giden canlarımıza mal olan güzelim ormanımızı, şimdi sizin adı batasıca “rant zihniyetinize” kurban vereceğimizi sanıyorsunuz öyle mi?

Burasının adı yöre halkına göre “DOĞA ŞEHİTLERİ ORMANI”dır ve öyle de kalacaktır. İlk fırsatta da Yeniköy Ormanlarına bu ismin resmî olarak da verilmesini mutlaka sağlayacağız. Bu da İYİ Parti olarak bölge halkımıza bizim sözümüz olsun.

Biz Yeniköyümüzün cennet yeşilini, ağacını, dağını, ormanını doğa turizmine nasıl kazandırabileceğimizi düşünelim; siz gelin hançerinizi bağrımıza saplayın öyle mi?

Bilesiniz ki;

Bölgede zaten var olan taş ocağı, Orhangazi’nin kalbinde derin bir yara açmışken, bir ikincisine asla müsade etmeyeceğiz.

Ulaştırma Bakanlığı’nın aynı Kalyon İnşaat’a, Yenişehir’de yaptıracağı hızlı tren projesine bazalt taşı götürmesi için Yeniköy ormanlarını katlettirmesine asla ve kat’a izin vermeyeceğiz.

YOL YAKINKEN VAZGEÇİN!

Akla ve mantığa her açıdan ters olan bu kahrolası rant projenizin, tam 250 dönümlük alanda taş üstünde taş bırakmayacağını biliyoruz.

Bu da ilçemizin akciğeri konumunda olan ve insanımıza nefes aldıran Yeniköy ormanlarının tamamen yok olması anlamına geliyor.

Açmak istediğiniz taş ocağından 5 yıl boyunca tam tamına 460 bin ton malzeme çekileceğinin; her gün onlarca kamyonun, tonlarca yükle geçeceği yollarımızın ve altyapımızın mahvolacağının da bilincindeyiz.

Üzerinden şırıl şırıl suların aktığı ve Ağlayan Kayalar adı verilen bölgedeki su kaynaklarımızın, patlatacağınız tonlarca dinamitlerle yok olacağının da farkındayız.

İşte bütün bu gerekçelerle milletimizle birlikte, bu acımasız rant projenize direnmeye hazırız.

İYİ Parti olarak tüm sivil toplum kuruluşlarımızla yan yana, omuz omuza olacağız ve Yeniköyümüzü mahvetmenize izin vermeyeceğiz.

Bunu böyle bilin ve yol yakınken bu insanlık dışı, doğa düşmanı çirkin rant projenizden vazgeçin.

Bizden uyarması!..

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu da, İl Teşkilatları olarak Yeniköy’ün yanında olacaklarını belirterek, “Orhangazili hemşehrilerimizi asla yalnız bırakmayacağız. Doğamıza dokunmayın, rant hırsınızı da yanınıza alın çekin gidin!” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi