Korkunç yangın, Bursa’nın Osmangazi ilçesi Bağlarbaşı Mahallesi’nde meydana geldi. Bazı evlerin yanında bulunan boş arsalara yapılan kaçak barakalar, otomobil garajı ve tamirhane olarak kullanıldığını belirten vatandaşlar, şikayet edilmesine rağmen Osmangazi Belediyesi’nin kulak asmadığını, mahalle muhtarının ise duyarsız davrandığını söylediler.

Öte yandan, barakada duran ve sahibinin yeni aldığı 500 bin lira değerindeki otomobil, sebebi henüz belirlenemeyen bir sebeple küle döndü. İtfaiye, uzun uğraşlar sonunda yangını söndürürken, facianın yaşandığı alanda bulunan binaların camları yangının şiddetinden çatladı, PVC kaplamalar eridi.

‘OSMANGAZİ BELEDİYESİ NE İŞ YAPAR?’

Mahallede onlarca kaçak baraka olduğunu dile getiren vatandaşlar, Osmangazi Belediyesi’nin vurdumduymazlığına tepki gösterdiler. Aynı zamanda muhtarına, semtlerinde yaşanan sorunları yetkililere bildirmediği için seslerini yükselttiler.

Mahalleli, “Bağlarbaşı sanki Osmangazi sınırlarında değil. İlçesine hizmet ettiği algısını oluşturan Mustafa Dündar ve ekibi, burada yaşanan kaçak baraka sorununa kulaklarını tıkadılar. Sonuç, bir facianın eşiğinden dönüldü. Eğer bu kaçak barakalara izin verilmemiş olsaydı, bizler böyle bir olayla karşılaşmamış olacaktık. Mahallemizin her sokağında boş arsaların yanında bu barakalar canlı bomba gibi tehlike saçıyor. Osmangazi Belediyesi, vakit geçirmeden mahallemizdeki bu soruna el atması gerekiyor. Belediye bu çarpıklığı görmek zorunda, belediye ne işe yarıyor’ diye konuştular.

Editör: Haber Merkezi