Kosova Cumhuriyeti Bursa Fahri Konsolosu iş insanı Fahrettin Gülener ve Koordinatörü Recep Gündüz’ün tertiplediği bayramlaşmaya, Bursa’daki Rumeli Federasyon ve Dernek Başkanları ile bazı mahallelerin muhtarları yoğun ilgi gösterdi.

Rumeli kökenli siyasetçilerden AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen, AK Parti Bursa’nın genç il yönetim kurulu üyeleri Adnan Kurtuluş, Ali Sait Adiloğlu’nun yanı sıra, AK Parti Yıldırım İlçe yönetici Niyazi Atik, İYİ Parti Bursa il Başkan Yardımcısı İbrahim Erdoğan ile İYİ Parti Osmangazi Teşkilat Başkanı Erkan Sinanoğlu’da katılımcılar arasındaydı.

‘BALIK TUTMAYI BİLMEK ORUNDAYIZ’

Koordinatör Recep Gündüz, bayramlaşma programında yaptığı konuşmada, Kosova’nın sanayi alanında kalkınması için yoğun çaba sarf edildiğini belirterek, “Bursa’daki birçok belediye ile Kosova’daki belediyeleri kardeş belediye yaptık. Son olarak Uludağ Üniversitesi’yle Priştine Üniversitesi kardeşlik protokolü imzalandı. 20 tıp fakültesi öğrencisi Bursa’ya gelerek pratik eğitim görecekler. Aynı şekilde sanayi alanında da sanatkarlar yetiştirilmesi için faaliyetlerimize ara vermeden devam ediyoruz. Bizim tek hedefimiz var, Kosova’nın kendi ayakları üzerinde durması, Avrupa’ya olan göçün azalması” dedi. Gündüz, gençlere her seferinde balık yemeği değil tutmayı tavsiye eden Kosova’nın Fahri Konsolosu iş insanı Fahrettin Gülener’den övgüyle söz ederek, “Bursa’yla Kosova arasında kurduğu işbirliği köprüleri fedakarlığın fotoğrafıdır. Gülener’in gençlerin sanayi alanında başarılı olmaları için gösterdiği çaba hepimize örnek olması gerekiyor” dedi.

‘RUMELİ CAĞRAFYASI BİZE EMANET’

AK Parti Bursa Milletvekili, Kosova Dostluk Gurubu Başkan Yardımcısı Refik Özen, Kosova’nın Bursa Kültür Koordinatörü Recep Gündüz’ün faaliyetlerinden övgüyle bahsetti. Gündüz’ün fahri kültür elçesi olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rumeli coğrafyasına olan hassasiyetine dikkat çekti. Kosova’yı tanıyan ilk ülkelerden birinin Türkiye olduğunu hatırlattı.

Bursa’nın birçok noktasında Rumelilerin olduğunu ifade eden Özen, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın girişimleri ile Sırbistan’ın Kosova’yı tanıması noktasında çok ciddi diplomasi trafiği yürütüldüğünü söyleyerek, “ Türkiye Sırbistan’ın Kosova’yı tanımasıyla ilgili yoğun çabanın en önemli nedeni, bölge ve dünya barışına katkıdan başka bir şey değildir. Bu girişimin hakikaten çok mühim olduğunu düşünüyorum. Bunu da güçlü Türkiye ile yapıyoruz, bize artık kimse talimat veremiyor. Oyun kuran, oyunları bozan, güçlü bir Türkiye var artık. Türkiye’ye rağmen siyaset yapılmasına müsaade etmeyen bir lider var, onun adı da Recep Tayyip Erdoğan. Balkanlar ve Rumeli coğrafyası atalarımızın bizlere emaneti, buralarını her alanda kalkındırmak bizim asli görevimiz. Kosova’nın sanayi ve üretimle kalkınması için elimizden geleni yapıyoruz” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi