Saadet Partisi Bursa il Başkanı Mehmet Atmaca ve Kadın Kolları 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle Eğitim-Birsen 1'Nolu Şube başkanı Ramazan Acar'la bir araya geldi.

Öğretmenliğin dünyanın en şerefli mesleklerinden birisi olduğunu hatırlatan SP İl Başkanı Atmaca, eğitimcilerin daha donanımlı olması için yatırımların arttırılması gerektiğini söyledi.

“SORUMLULUK HEM MADDİ HEM DE MANEVİDİR”

Mehmet Atmaca, milletlerin geleceği, maddi ve manevi kalkınmaları genç nesillerin iyi yetiştirilmesine bağlı olduğunu belirterek, şunları söyledi, “Bunun için ailelerin bu konuda duyarlı olmaları ve eğitimin çeşitli kademelerinde görev yapan öğretmenlerimizin gayret ve fedakârlıkları ile gerçekleşir. İnsan, akıl sahibi olarak sorumlulukları olan bir varlıktır. Yaratıcısına, kendisine, ailesine, topluma ve çevresine karşı sorumlulukları vardır. Sorumluluklar hem maddi hem manevidir. Bu bakımından ebeveyn ve öğretmenlerimizin gayret ve fedakârlıklarından önce eğitim sistemi de bir o kadar önemlidir. Toplumun değerleri ile uyuşmayan sistem özlenen genç nesilleri yetiştiremez. Bu eğitim sisteminin toplum değerleriyle uyuşmadığını görüyoruz.  Diğer taraftan öğretmenliğin dünyanın en zor, ama en şerefli mesleklerinden biri olduğu unutulmamalıdır. Bunun için önce gerekli yatırımı öğretmenlerimize yaparak onları çok daha vasıflı yetiştirmeliyiz. Onlar her şeyden önce milletimizin inanç ve kültür değerleri ile daha donanımlı ve üretken olmalıdırlar. Onların hayat şartları, günün şartlarına uygun hale getirilmelidir. Bir kısım öğretmenlerimiz de asgari ücretle geçici öğretmenlik görevi yapıyor. Bu son derece vahim bir durum! Şunun iyi bilinmesi gerekir ki, eğitimi pahalı bulan milletler cehaletin bedelini çok ağır öderler. Bu vesile ile öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler gününü kutluyor, tüm öğretmenlerimize müreffeh ve mutlu gelecek dileyerek saygılar sunuyorum” şeklinde konuştu.

Ziyaret sonrasında Saadet Partisi il Başkanı Mehmet Atmaca Eğitim-Birsen Şube Başkanı Ramazan Acar'a Genel Başkan Temel Karamollaoğlu'nun 'Son Tanık' kitabını taktim ederken, Kadın Kolları da çiçek hediye etti.

Editör: Haber Merkezi