Çalı Meydanı’na mobil araç standı açan Saadet Partililer, mahallinin sorunlarını dinledi, yaşanan ekonomik sıkıntı, girdi maliyetlerindeki anormal artış, hayat pahalılığı bir kere daha gündeme geldi.

“ÜRETİCİ BANKALARA BORÇLU”

Üretim yapanların girdi maliyetleri ve faiz kıskacında olduğuna dikkat çeken SP İlçe Başkanı Mehmet Cihan Terzioğlu “Bugüne kadar Türkiye’de uygulanan ekonomi politikaları, beklenenin aksine “güçlünün ekonomisi” büyümüş, milletin ekonomisini küçültmüştür. Yatırımlar, katma değerli alanlar dışındaki üretim dışı verimsiz alanlara kaydırılmış, yatırımcılar faiz kıskacı altına alınırken bankalar vergi rekortmeni oldu. Üretici girdi maliyetlerinden dolayı iflasın eşiğinde. Çiftçilik ve hayvancılık yapanların feryadı duyulmuyor. Bankalara olan borçları katlanmış durumda. Traktör hacizli, tarlalar hacizli. Köylü, ektiğinde, yetiştirdiğinden para kazanamıyor ” diyen Terzioğlu, Saadet Partisi iktidarında üretenin hakkının korunacağını belirterek, “Mevcut kabiliyet ve potansiyellerine göre illerde farklı sanayi politikaları uygulanacak, kümeleme metodu ile bu politikalar ilçeler bazında geliştirilecektir. Şehirleşmenin hızlanması nedeniyle kent ve üretim merkezleri bağlantıları, üretici ve tüketici lehinde yeni bir yaklaşımla ele alınacaktır” diye konuştu.

Çalı’da ikamet edeler de yaşadıkları sorunları tek tek dile getirirken, Saadet Partisi Nilüfer ilçe yönetiminin ilgi ve alakasına teşekkür ettiler. Başkan Mehmet Cihan Terzioğlu ise, sorular sorulara içtenlikle yanıt verdi.

Editör: Haber Merkezi