Bursa Kent Konseyi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Kadın Meclisi, Bursalı kadınların şehrin sorunlarına sahip çıkmaları ve karar alma süreçlerine katılmaları amacıyla “Kadın Gözüyle Kadim Şehir Bursa” başlıklı proje yarışması düzenledi. Gölpark Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen proje yarışmasının tanıtım toplantısına, Bursa Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan ve Kadın Meclisi Başkanı Mihrimah Kocabıyık ile kadın meclisi üyeleri katıldı.

ORHAN: OLUSUZLUKLARI AZA İNDİRMEMİZ LAZIM

Bursa Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan, Kadın Meclisi üyelerine teşekkür etti. Kadın Meclisi’nin yine farklı bir proje ile toplumun karşısına çıktığını ifade eden Orhan, “Kadın Meclisimiz çalışmalarını gönüllülük esası çerçevesinde gerçekleştiriyor. Bursamız tüm hemşerilerimiz için yaşama ortamı olan çok güzel bir şehir, çok kıymetli ve kadim bir şehir. Hava kirliği, su kirliği gibi nedenlerle son dönemlerde şehrimizi sıkıntıya soktuk. Gönüllü kuruluşlar Bursamıza sahip çıkacak. Böylece gelecek nesillere güzel bir şehir bırakmış olacağız. Bursa sadece bizlerin değil gelecek nesillerin de güzel ortamlarda yaşayacağı bir şehir olmalı. Bunun için taşın altına elimizi koyduk. Olumsuzlukları ne kadar aza indirebilirsek, dünya şartlarına ne kadar uygun hale getirebilirsek, o kadar başarılı oluruz. Her birimiz bu gayede mücadele ediyor, gayret gösteriyoruz” şeklinde ifadeler kullandı.

“KADINA ULAŞMAK TOPLUA ULAŞMAKTIR”

Bursa Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Mihrimah Kocabıyık ise, “Amacımız, kadınlarımızın üretim, ticaret, siyaset ve kültür sanat gibi pek çok alanda daha aktif rol alabilmesinin sağlanması, projeler üretilebilmesi ve yapılan projelerin hayata geçirilmesidir. Bir kadına ulaşmak demek topluma ulaşmak demektir. Kadın, toplumun en etkili, yönlendirici, birleştirici ve koruyucu unsurudur. Bu bilinç ile eğitimden sağlığa, kültür sanattan hukuka, el becerilerinden iş ve meslek edindirmeye kadar çeşitli konularda birçok etkinlik gerçekleştiriyor, binlerce kadına ulaşıyoruz. Bu bağlamda “Kadın Gözüyle Kadim Şehir Bursa” proje yarışmasını hayata geçiriyoruz. Yarışmayı Bursalı kadınların şehrin sorunlarına sahip çıkmaları, karar alma süreçlerine ve şehir yaşamının her alanına katılımlarını sağlamak amacıyla hazırladık. Fikir yarışmamız kurumsal ve bireysel herkese açık” şeklinde konuştu.

“Kadın Gözüyle Kadim Şehir Bursa” proje yarışmasına, www.bursakentkonseyi.org.tr adresinde yer alan form doldurularak, 20 Ağustos 2022 tarihine kadar başvuru yapılabiliyor.

Editör: Haber Merkezi