Kış yurdun batı bölgelerinde etkili oluyor. Uludağ’da kış sezonu ile birlikte yoğun kar yağışı tatilcilerin ve işletmelerin yüzünü güldürürken, kar kalınlığı 70 santimetreye ulaştı.

AKOM UYARDI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), Sibirya kökenli soğuk ve yağışlı havanın bu akşam saatlerinden itibaren kentte etkisini artıracağını ve pazar gününe kadar şehir merkezinde karla karışık yağmur ve kısa süreli kar yağışı beklendiğini duyurdu.

KAR YAĞIŞI ÇARŞAMBA’YA KADAR SÜRECEK

AKOM'dan yapılan açıklamada, bu akşam saatlerinde itibaren İstanbul genelinde karla karışık yağmur ve kısa süreli kar yağışı tahmini paylaşıldı. Buna göre; pazartesi günü etkisini yitirecek olan Sibirya kökenli soğuk ve yağışlı hava, salı sabah erken saatlerden itibaren tekrar etkili olup çarşamba akşam saatlerine kadar il genelinde aralıklı kar yağışı olacak. Öte yandan, Bursa’da hava sıcaklığı 4 dereceye kadar düşerken, kış sezonun bugün açıldığı Uludağ’da ise sıcaklık eksi 10 dereceye kadar düştü. Zirvede yoğun kar yağışı halen devam ediyor.

Editör: Haber Merkezi