Şirket olarak çalıştırdıkları MOSBO adı kafenin, Nilüfer ilçesindeki parkların hemen hemen her birinde yer alan onlarca işletmelerden biri olduğunu ve Nilüfer BelediyeSpor Kulübü Derneği’ne ait yasal bir işyeri olduğunu vurguladı.

Şimşek’in açıklaması şöyle:

“Söz konusu haberlerde iddia edildiği gibi bu işletme tarafımıza, ‘Nilüfer Belediyesi tarafından ‘Al sen işlet!’ denilip asla adrese teslim olarak verilmemiştir.

23 Nisan Mahallesi, Karacaoğlan Caddesi No:18’deki bu işletme, daha önce ‘KAHVERENGİ CAFE’ adıyla faaliyette olan bir işyeridir.

İşletmecinin maalesef elim bir trafik kazası sonucu vefat etmesi nedeniyle de tam 1,5 yıl işlevsiz biçimde kapalı kalmıştır.

Sonrasında da merhumun eşi tarafından şirketimize, bedeli mukabilinde devir edilerek MOSBO kafe adı altında tarafımızca yeniden işletmeye açılmıştır.

Tesis sahibi Nilüfer Belediye Spor Kulübü Derneği ile de aramızda gayet yasal ve tam anlamıyla resmî bir sözleşme yapılmış olup, anlaşmamızda hiç bir kanunsuz işlem asla söz konusu değildir.

Tesis sahibi derneğe de her türlü maddi yükümlülüklerimiz aksatılmaksızın yerine getirilmektedir.

Maddi manevi fedakarlıkla kamuya açık modern bir tesis haline getirdiğimiz işletmemiz; bölge halkının gerek sosyal etkinlikleri için, gerekse de hemşehrilerimizin dostluklarını pekiştirmek amacıyla bir araya gelmeleri için, bu ekonomik zorluklara rağmen açık tutulmaya çalışılmaktadır.

Bütün bu gerekçeler doğrultusunda;

Söz konusu haberlerin kişilik haklarıma doğrudan ve kasıtlı biçimde saldırı niteliği taşıdığını, tarafımdan hiç bir görüş alınma gereği duyulmadan tam bir ‘yargısız infaz gazeteciliğine’ maruz kaldığımı belirtir, her türlü yasal haklarım saklı kalmak kaydı ile kamuoyuna duyururum. Saygılarımla.”

Editör: Haber Merkezi