2021-2022 eğitim öğretim yılı (SEUP II) yöresel yemek yarışmasının kazananları ödüllerine kavuştu. Millî Eğitim Bakanlığı ve Avrupa Birliği tarafından ortaklaşa düzenlenen Mesleki ve Teknik Eğitim Yoluyla Sosyal ve Ekonomik Uyum Projesi II kapsamında, Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenen yemek yarışmasının ödül töreni gerçekleştirildi.

HER SEKTÖRE ELEMAN YETİŞİYOR

Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Gündüz Korucu, “Okulumuz mesleki eğitim de fark meydana getiren, marka olmak vizyonuna sahip 2023 mesleki eğitim hedeflerine ulaşmak için çalışmaktayız. Okulumuz Sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli elemanları yetiştirmek, üretim ortamlarına donanımlı elemanlar göndermek için uygulamalı eğitim vermekteyiz. Okulumuzda mevcut 5 alanda döner sermaye çalışmaları yapılmaktadır. 2021 yılında 31 öğrenci 19 öğretmen ile 572 bin 323 lira ciroya ulaşarak okulun en yüksek seviyesine gelmiştir.Mesleki ve teknik eğitim ile protokol ve iş birlikleriyle öğrencilerin gerçek iş ortamlarında kalma sürelerini arttırmak, sektörlere göre strateji programlarını geliştirmek hedeflenmektedir.9 Aralık itibariyle okulumuzda mesleki eğitim merkezi kurulmuş 27 öğrencinin kesin kaydı gerçekleştirilmiş, işletmelere yerleştirilmiştir. Kapsamı genişletmek amacıyla öğrencilerimiz ile sektör temsilcilerini buluşturmak amacıyla protokol çalışmaları başlamıştır” dedi.

KÜLTÜREL KAYNAŞMA

Eğitimci Gündüz Kurucu, “Suriyeli Öğrencilerin Mesleki Eğitim Yolu ile Entegrasyonu projesi olan kısaca SEUP II olarak adlandırılan proje kapsamında Türkiye’deki 57 okuldan biridir. Bu proje kapsamında okulumuzda yaklaşık 19 Atölye donanımı ile birlikte yenilenecektir. Ayrıca okulumuzda bulunan Suriyeli ve ihtiyaç sahibi Türk öğrencilere ulaşım, yemek ve kıyafet bursu verilmektedir. Bu öğrenciler mezun olduklarında istihdamlarında da teşvikler verilecektir. Suriyeli öğrencilerimizle Türk öğrencilerimizin kültürel kaynaşması adına SEUP II PROJESİ kapsamında, Otuz dört öğrencinin katılacağı 10 farklı yörenin tanıtıldığı Ekibini Kur Yöreni Tanıt yemek yarışmasında 10 yöresel yemek yarıştı. Ayrıca yörelerin ve yemeklerin tanıtıldığı platformlar kurularak okulumuz diğer öğrencilerinin Suriyeli öğrenciler ile kaynaşması hedeflenmektedir” şeklinde ifadeler kullandı.

“SURİYELİ ÖĞRENCİLER TÜRKİYE’YE EMANETTİR”

Etkinlikte konuşmalarını gerçekleştiren Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür, ”Sizlerin emekleriyle ortaya çıkmış, aynı zamanda sosyal bir uyumun bir parçası olan Türkiye’nin engin bir yürekle gerçekleştirdiği geçici koruma altındaki kardeşlerimize öğrencilerimizin aynı çatı altında entegrasyonlarının bir sunumunu gözler önüne seren böyle kıymetli bir çalışmada bulunmak benim için bir onurdur. Çalışmaya iştirak eden arkadaşlarıma çok teşekkür ederim. Suriyeli öğrencilerimiz Türkiye Cumhuriyeti’ne emanettir. Bursa’ dada bizim çalışmalarımızın içinde hiçbir öğrencimizden farkınız olmadan yaşayacağınıza sizler içinde her şeyin en güzelini yapılacağına sözünü vermiş olalım. Sosyal uyum sadece Suriyeli öğrencilerin değil aynı zaman da Türk öğrencilerimizi de ilgilendiren bir unsur, onların ikisinin bir arada entegrasyonunu gerçekleştirmek amacıyla yazılmış Türkiye cumhuriyetine kalıcı eserler bırakan sürdürülebilirliği olan çok önemli bir proje hem Türk öğrencilerin hem Suriyeli öğrencilere sunulmuş olması mutluluk verici” dedi.

10 Ekibin kıyasıya yarıştığı ve birbirinden leziz yemeklerin ortaya çıktığı yarışmada jüri değerlendirmesi sonucu dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Yarışmanın Mansiyon ödülünü Firik Uruz yemeği ile kazanan öğrenciler Ruha Alyussef, Sıma Arabı, Noor Al Zaya ve Sırda Alhussaın’ın ödüllerini Eğitim Birsen 1 Nolu Bursa Şube Başkanı Sayın Ramazan ACAR’ takdim etti. Yarışmanın 3. Olan yemeği Buharda Mantı yemeği ile kazanan öğrenciler Gülizar Kara, Sümeyye Nur Elma, Gözde Işık ve Ebrar Şanal’a ödüllerini İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Murat Taşdelen takdim etti.

Lübnan Geceleri isimli yemekle 2. Olan Tasnım Adam Abedalafou’a ödülünü İlçe Milli Eğitim Müdürü Gürhan Çokgezer verdi. Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yemek yarışmasının birincisi Etli Kuru Bamya yemeğiyle 1. Olan öğrenciler Nagihan Yılmaz, Fatma Albayrak ve Gülten Örs’e ödüllerini Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür takdim ettim.

Editör: Haber Merkezi