Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşen programda konuşan TBMM Başkanı Şentop, Türkiye Diyanet Vakfının Türkiye’de birçok faaliyeti olduğunu belirtti.  Bursa'nın Balkan coğrafyasındaki Osmanlı eserlerini ortaya çıkarmasını takdirle karşıladıklarını söyledi. Hatırlanacağı gibi, önceki dönem Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, hayırsever iş insanları sayesinde Balkanlardaki  Osmanlı eserini gün yüzüne çıkarmıştı.

ŞENTOP: BALKANLAR OSMANLI’NIN ÜRETİM MERKEZİYDİ

Şentop, yapılan çalışmalardan en önemlilerinin Balkanlarda, Rumeli’de yapılan çalışmalar olduğuna dikkati çekerek, “Balkanlar, Rumeli Osmanlı Devleti’nin bir üretim merkeziydi. Tabii bu anavatan toprakları çok büyük bir coğrafyadan göç alan topraklar. Ben şu andaki vatan topraklarımızın çok büyük bir kumaşın biraz toparlanarak, büzüşerek daralması suretiyle elimizde kalan bir kısım olduğunu düşünüyorum. Yüzyıllar içerisinde oluşmuş gönüllü birlikteliğin izlerini kimsenin ortadan kaldırabilmesi mümkün değil” dedi.

“ÇOK ÖNEMLİ SEMBOLÜK ESERLER ORTAYA ÇIKTI”

Yatırımların sadece maddi anlamda değil manevi anlamda da olması gerektiğinin altını çizen Başkan Şentop, şunları kaydetti: “Balkanlar’da başta Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere çok eskilerden bu yana Bursalı kardeşlerimizin büyük hizmetleri olduğunu, ecdadın eserlerini ortaya çıkardıklarını biliyoruz. Ancak Diyanet İşleri Başkanlığımızın ve Diyanet Vakfının öncülüğünde temsil kabiliyeti yüksek çok önemli sembolik eserler şu anda yapılıyor. Üsküp’te, Piriştine’de, Tiran’da yapılıyor. Yine Karadağ’da Akova şehrinde bir cami inşaatı olacak inşallah. Ama bilhassa Tiran, Piriştine ve Üsküp’deki camiler çok önemli. Bu bakımdan Diyanet Vakfımızın öncülüğünde bu sembolik eserlere, bu eserlerin inşasına destek vermek çok önemli. Bu sebeple ben, burada bulunanlara hitaben söylüyorum ama burada bulunmayanlara da inşallah Diyanet Vakfımızın Bursa’daki temsilcileri aracılığıyla ulaşarak bunların önemini, kıymetini geleceğe yönelik olarak anlatmak gerekiyor” diye konuştu.

ERBAŞ: 10 MİLYON İHTİYAÇ SAHİBİNE ULAŞACAĞIZ

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yardım çalışmalarının gayretle sürdürüldüğünü anlatarak, “Ramazan yardımlarımız devam etmekte, şu an için 83 ülkede 273 bölgede, toplamda 100 milyona yakın bir yardımı Türkiye Diyanet Vakfı bu Ramazan itibarıyla hayır hasenata ihtiyacı olan fakir fukara, garip gureba insanlara ulaştıracağız. Ramazan’da ise 10 milyon civarında ihtiyaç sahibine ulaşacağız” şeklinde ifadeler kullandı.

İftar programına Bursa Valisi Yakup Canbolat’ın yanı sıra, önceki dönem Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mestan, Hakan Çavuşoğlu, Emine Yavuz Gözgeç, Atilla Ödünç, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Bursa İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, Diyanet’in üst düzey müdürleri ve iş insanları katıldı.

Editör: Haber Merkezi