ULUTEK Teknopark, bünyesinde çalışmalarını sürdüren firmalar ve yürütülen Ar-Ge çalışmalarına yönelik Teknolojinin EN’leri Ödül Töreni ile başarılı firmalar ödüllendirdi. İlk kez düzenlenen ödül töreninin gelenekselleşmesi beklenirken, firmaların teşvik edilmesi hedefleniyor.

BURKAY: AR-GE VE İNOVASYONUN MERKEZİ OLACAĞIZ

ULUTEK Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı-Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, “ULUTEK Teknopark bünyesindeki tüm firmalarımız yeni ekonominin aktörleri. Bursa, 14. yüzyıldan başlayarak ticarette, üretimde, ekonomide çok ciddi bir güce sahip. Geçmişten gelen gücümüzü ekonomik değere dönüştürenler, girişimcilerimiz. Geçmişten gelen değerleri bugünün çağdaş yapısında ekonomik değere dönüştüremeyenler yok olup gider. Yeni ekonomi dediğimiz bu süreçte Ar-Ge, inovasyon, dijitalleşme konuşulurken yeni iş modellerine ihtiyacımız var. ULUTEK Teknopark bu anlamda akademik aklı, ekonomiye dönüştüreceğimiz önemli bir dönüşüm merkezi. Fiziki altyapının da öneminin farkındayız. ULUTEK Yönetim Kurulu’nda aldığımız kararla yeni bir yatırımı hayata geçireceğiz. Avrupa’nın en önemli teknoloji geliştirme merkezlerinden Fransa Nice’teki Sophia Antipolis ile iş birliklerimiz var. Buna benzer bir projeyi hayata geçireceğiz. Asıl büyük projemiz ise 420 bin metrekarelik kapalı alana sahip, ülkemizdeki Ar-Ge ve inovasyon ekosistemine hizmet eden bir bölge olacak. Aldığımız karar, bunun ilk adımı olacak” diye konuştu.

‘ULUTEK PARMAKLA GÖSTERİLECEK’

ULUTEK Teknopark ve Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’nin çalışmalarını son derece başarılı bulduğunu belirten ULUTEK Teknopark Yönetim Kurulu Başkan Vekili-Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz da “ULUTEK Teknopark iştiraklerle kurulmuş, üniversite-sanayi arasında köprü olmuş, teknoloji geliştirme bölgesi olarak hizmet veriyor. Bu işler, bir kültür meselesi ve bir anda olmuyor. Bu gelişimi sağladıkça, üniversite kazanıyor, Bursa ve tüm insanlık kazanıyor. Ülkemizde 45-50 yıllık üniversiteler, dünya sıralamasında ilk binde yer alamıyor. Üniversite olarak biz 1.200’ün üzerinde sıralamalarda yer alıyoruz ama bir parametre var ki, üniversitelerin sanayi ve endüstri ile ilişkileri ve biz buraya ilk başvurumuzda 716’ncı sırada yer aldık. Bu yıl ise 663’üncü sıraya taşıdık. Hedefimiz, ilk 500 arasına girmek. Bursa’nın bu potansiyeli var. Bunun ortaya çıkmasında da ULUTEK’in, çok büyük katkısı var. Gerekli adımları atabilirsek 10 yıl sonra ULUTEK Teknopark, parmakla gösterilen bir teknoloji geliştirme bölgesi olacak” dedi.

‘KAZANANLAR, ÖRNEK TEŞKİL ETMELİ’

ULUTEK Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Karagöz ise “Bu yıl ilkini düzenlediğimiz bu ödül töreni ile firmalarımızı ödüllendirmek, takdir etmek ve motivasyonlarını artırmak istedik. Aynı zamanda diğer firmalara da örnek teşkil etmesini hedefliyoruz. ‘Marifet iltifata tabidir’ diye bir söz var ve bu törenle sözün gereğini yapmış olduk. Bu törende ödül alan firmaların tespitinde 2021 yılı verileri incelenmiştir. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın teknokentleri değerlendirme kriterleri baz alınarak 6 kategori belirlenmiştir. Ödül alanları tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı. Ayrıca ödül töreninin sonunda Geleneksel ULUTEK Teknopark Halı Saha Futbol Turnuvası’nın kazananlarına da kupaları takdim edildi.

ÖDÜL KAZANAN FİRMALAR

Ciro Kategorisi: Ithinka Bilişim A.Ş.

Ar-Ge Geliri Kategorisi: Ticaretatlası Ltd. Şti.

İhracat Kategorisi: Mnk Enerji Ltd. Şti.

Fikri ve Sinai Mülkiyet Hakları (Fsmh) Kategorisi: Repg Enerji A.Ş.

Proje Kategorisi: Temas Ar-Ge Ltd. Şti.

Dış Kaynaklı Proje Kategorisi: Uludağ Çevre Teknolojileri

Kuluçka Merkezi Ciro Kategorisi: Pirahas Teknoloji

Kuluçka Merkezi Fikri ve Sinai Mülkiyet Hakları (Fsmh) Kategorisi: Ocalis Mühendislik A.Ş.

Kuluçka Merkezi Proje Kategorisi: Envora Arge A.Ş

Editör: Haber Merkezi