İkram araçlarını orman yangınlarının zarar verdiği afet bölgesindeki noktalara gönderen Türk Kızılay Bursa Şube Başkanı Özcan Susmaz, yangın çalışmalarında görev alan çalışanlar ve gönüllülerin ihtiyaçlarını karşılamak için ikram araçlarında 24 saat boyunca temel beslenme ihtiyaçlarına yönelik ürünlerin dağıtımının yapıldığını kaydetti. Susmaz, “Afet bölgelerindeki yaraları hep birlikte saracağız. Vakit, söndürme çalışmalarında görev alanlara destek olma vakti” dedi.

TEMEL GIDA DESTEĞİ YAPILIYOR

Türk Kızılay Bursa Şube Başkanı Özcan Susmaz, Türk Kızılay’ın imkanlarını afet bölgelerine ulaştırdıklarını belirterek “Ülke olarak yanan ormanlarımızın derin üzüntüsünü hep birlikte yaşıyoruz. İnsanüstü gayretle olay yerinde çalışmalarını sürdüren itfaiye ekiplerimiz ve gönüllüler çok büyük çaba sarf ediyor. Bu noktada Türk Kızılay Bursa Şubesi olarak bölgedeki çalışanların beslenme ihtiyaçlarının karşılanması adına ikram araçlarımızı afet bölgelerine gönderdik. Araçlarımızdan 24 saat boyunca temel gıda yardımlarımız sürüyor. Bağışçılarımızdan aldığımız güç ve gönüllülerimizin destekleri ile burada çalışmalarını sürdürenlere yalnız olmadıklarını hissettirmemiz büyük önem taşıyor” dedi.

‘BİRLİK BERABERLİK VAKTİ’

Ormanların milli servetimiz olduğunu ve yangınların bu servete ciddi zararlar verdiğini kaydeden Susmaz, “Söndürme çalışmaları bittiğinde ve yeşillendirme için uygun ortam oluştuğunda, yanan akciğerlerimizi yerine getirmek için bizler de elimizi taşın altına koyacağız. Milli servetimizin gördüğü zararı yok etmek yine bizim elimizde. Böyle zorlu günlerde milletimizin birlik beraberlik içinde olması çok önemli. Bizler de bu birlik duygusunu yaşatmak, yardımlaşma ruhunu canlandırmak için tüm imkanlarımızı seferber ederek yaraları hep birlikte saracağımıza olan inancı canlandıracağız. Birlikte eskisinden daha güçlü ayağa kalkmamız mümkün” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi