İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, ‘sözde hizmet projeleri’ birer birer elinde patlayan, bu nedenle de vatandaş desteğini hızla yitiren Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın, büyük bir paniğe kapıldığını ileri sürdü. Aktaş’ın, ‘memurları eliyle’ siyaset yapmaya kalkmasını eleştiren Türkoğlu, “Görünen o ki, Sn. Aktaş şimdi de AKP İl Teşkilatının görevini üstlenmiş. Yeni atanan İl Başkanı Sn. Davut Gürkan’ı yetersiz bulmuş olmalı ki, partisinin yapması gereken görevleri üstlenmeye yelteniyor. Üstelik bunu bir de ‘sahada talepler toplanacak’ diyerek ‘hizmet kılıfına’ uydurmaya çalışıyor. Bütün bunlar adeta can havliyle nafile hamlelerdir” dedi.

Aktaş’ın tüm daire başkanlarına kesin talimat vererek yöneticileri sahaya sürme kararı aldığını belirten Türkoğlu, “Daire başkanlarının liderliğinde 5’er kişiden oluşan 35 ayrı grup kurarak, mahalleleri gezip sorun tespiti yapacaklarmış. Hayırdır Sayın Başkan, hizmet aşkın mı yoksa siyaset sevdan mı kabardı, yoksa ‘şimdiden seçime hazırlanın’ talimatı falan mı aldın? Yok eğer gerçekten aniden hizmet aşkıyla tutuştuysan, biz buna ancak Günaydın Sn. Aktaş, Uyan da Balığa Gidelim Deriz!” şeklinde konuştu.

“SAHAYA ÇIKIN TALİMATI VERDİ!”

‘Yönetici Saha Ziyareti’ adı verilen programla her yönetici gruba inceleme yapacakları mahallelerin listesinin verildiğini ifade eden Türkoğlu daha sonra şöyle konuştu:

“Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Alinur Aktaş’ın, Bursa’da günden güne hızla eriyen kamuoyu desteği nedeniyle çok zor günler yaşadığını biliyoruz.

Vatandaş nezdindeki olumsuz algısını değiştirebilmek için geliştirmeye çalıştığı sözde hizmet projelerinin her birinin de elinde patlaması nedeniyle paniğe kapılan Aktaş’ın adeta can havliyle nafile bir hamleler yapmaya çalıştığını öğrendik.

Sn. Aktaş tüm daire başkanlıklarına acil koduyla bir talimat yayınladı ve bize göre ‘sokağa çıkıp siyaset yapın’ anlamına gelen o talimatta aynen şunlar yer aldı:

SÖZDE TALEPLER TOPLANACAK!

“Sn. Daire Başkanım,

Yönetici Sağa Ziyareti Programına

ilişkin grup üyelerinizi ve mahallelerinizi sizlerle paylaştık. Tüm gruplara ilçeler merkez, doğu, batı, kuzey ve güney olmak üzere eşit atandı.

Mahallede gidilecek yerlerin ve zamanın belirlenmesi, grup üyeleri arasındaki görev dağılımı sizlerin takdirindedir.

Programın uygulamasında aşağıdaki yönergeden ve formdan faydalanabilirsiniz.

Ulakbel sistemi tüm daire başkanları ve müdürlere tanımlıdır.( beyaz masa.bursa.bel tr). Taleplerin buraya girilmesi bekleniyor.

Sizlere bağlı başka gruplarda görev alacak şube müdürlerinize çalışmadan (Yönetici Saha Ziyaretleri Programından) bahsetmenizde yarar vardır.

Minibüs için Makine İşletme Md.lüğü, kestane şekerleri için Protokol Şb.Md.lğü ile irtibat kurabilirsiniz.

Özellikle kırsal mahallelerde ziyaret edilecek yeterli STK vb yok ise bu sayı yaşlı, hasta ziyaretleri vb ile doldurularak her mahallede en az 5 ziyaret yeri tamamlanabilir.

Alinur AKTAŞ”

AKLI SIRA KESTANE ŞEKERİ DAĞITARAK GÖNÜL ALACAK!

Grup liderlerine verilen talimatta dağıtılacak kestane şekerlerinin de Protokol Şube Müdürlüğü’nden alınmasının unutulmamasının da istendiğini belirten Selçuk Türkoğlu, “Anlaşılan o ki Sn. Alinur Aktaş güvenini kaybettiğini gördüğü Bursalıların gönlünü kestane şekeri dağıtarak kazanabileceğini sanıyor.

Doğrusu düştüğü çaresiz durum gerçekten çok üzücü. Allah yardımcısı olsun” dedi.

Aktaş’ın, Yönetici Saha Ziyaretleri Programının duyurusunu ‘Bizler için saha: gerçek bilgi, motivasyon, iletişim ve enerji kaynağıdır; çözüm demektir. Kısacası ihtiyacımız olan çok şeydir’ sözleriyle yaptığını ifade eden Türkoğlu, Strateji Geliştirme Şb.Müdürlüğü tarafından yayınlanan duyuruda Amaç, Kapsam, Beklenen Faydalar, Yöntem, Ziyaret Edilecek Yerler ve Ziyaret Yönergesinin, noktası virgülüne şu şekilde belirlendiğini açıkladı:

PROJENİN AMACI:

-Belediyemizin sahadaki iletişimi ve etkileşimini arttırmak.

-Kurum yöneticilerinin sahadaki durumu yerinde ziyaret ederek görmelerini sağlamak.

-Mahalle talepleri alınıp, mümkün olanların karşılanarak vatandaş memnuniyetini artırmak.

KAPSAM

-Bursa Büyükşehir Belediyesi ve BUSKİ yöneticilerini (Dai.Bşk ve Şube Müdürü),

-Bursa İl sınırlarındaki 1.058 mahalleyi kapsamaktadır. 2

BEKELENEN FAYDALAR

-Vatandaş talepleri kaynağından alınması,

-Minör taleplerin hemen yerine getirilmesi,

-Vatandaş ile iletişim ve etkileşimin artırılması,

-Yöneticiler sahayı daha iyi tanıması,

-Yöneticiler birbirlerini daha iyi tanıması,

-Kurum yöneticilerinin belediye konularına daha iyi hakim olması,

-Şehirdeki kurum algısının pozitif yönde güçlenmesi, Nihayetinde vatandaş memnuniyetinin artırılması.

YÖNTEM

1- BBB ve BUSKİ Daire Başkanlarından oluşan 35 Ekip kuruldu.

2- Her ekipte BBB ve BUSKİ Şb.Md.leri görevlerine göre (teknik, idari, sosyal) yer aldı.

3- Her ekibin 7 ay boyunca haftada 1 gün 1 mahalleyi ziyaret etmesi öngörüldü.

4- Ekiplere program kapsamında uyulması gereken yönerge hazırlandı.

5- Mahallelere ilişkin ön hazırlık yapılıp o şekilde ziyaretlerin yapılması bekleniyor.

6- Talepler sonrasında zaman gerektirmeyen konuların birimlerce hemen yerine getirilmesi esas alındı.

7- Programın başarısında ekiplerin rol ile değil duygu ile hareket etmeleri önemlidir.

8- Basit ve acil konuların hemen ilgilisi ile telefonda görüştürülüp çözüme kavuşturulması kritik değer taşıyor.

-Ziyaret sonrasında gelen veriler doğrultusunda birimler talep sahipleri ile mutlaka iletişime geçmesi gereklidir.

-Talepler web tabanlı giriş ile ULAKBEL’e kaydedilecektir. (www.beyazmasa.bursa.bel.tr)

-ULAKBEL sistemine gelen talepler BBB Talep Yönetim Sistemine ile birimlere, kurumalra dağılımı olacak ve takip edecektir.

ZİTARET EDİLECEK YERLER:

-Muhtarlıklar

-Spor Kulüpleri

-Camii Dernekleri

-Yaşlı Ziyaretleri

-Kıraathaneler

-Kadın Kooperatifleri

-Hizmet Birimleri vb.

ZİYARET YÖNERGESİ

- Grup liderleri programın planlanması ve icrasından sorumludur.

-Ziyaret ile ilgili grup üyelerinin eksiksiz katılım sağlaması esastır. Daire Başkanının yerine vekaleten katılım olmayacak, grupta en fazla 1 şube müdürünün yerine vekaleten katılım olabilecektir.

-Mahallede ziyaret yapılacak yerler ve tarihleri grup lideri tarafından belirlenecektir. Bir mahallede en az 5 yer ziyaret edilecektir. Eğer bu mahalledeki STK vb sayısı yeterli değilse bu sayı yaşlı, hasta vb ziyareti ile tamamlanacaktır.

-Grup lideri grup üyeleri arasında görev dağılımı yapacaktır. (Örneğin, yerlerin belirlenip randevu alınması, araç ve kestane şekeri tedariği, ziyarette kayıtların tutulması, taleplerin sisteme girilmesi vb)

-Tüm ziyaretler toplu olarak minibüsle yapılacaktır. Bu ihtiyaç Makine İşletme Şb.Md.lüğünden karşılanacktır. Kestane şekerleri haftalık olarak Protokol Şb.Md.lüğünden alınacaktır.

-Ziyaret edilecek mahallelerde tamamlanan ve devam eden hizmetlere ilişkin ön hazırlık yapılmasında yarar vardır.

-Ziyarete ilişkin bilgi ve talepler istenirse anlık (beyazmasa.bursa.bel.tr) adresine grup üyeleri kullanıcı adıyla girilebileceği gibi forma işlenip daha sonrada girilebilir. Grup liderinde tüm kayıtların arşivinin bulunmasında yarar vardır. Sisteme girilecek bilgilerde tüm başlıkların doldurulması gereklidir. Boş bırakılmamalıdır.

-Ziyaretin asıl amacı sohbet ve etkileşimdir. Faaliyetin tüm aşamalarında samimiyet ve içtenlik esastır ve önceliklidir.

-Riskli alan, kentsel dönüşüm çalışmaları vb. önem ve öncelik bakımından özellik arz eden taleplerin bulunduğu mahallelerdeki ziyaretler, daha kapsamlı ve ayrıcalıklı olarak planlanmalıdır.

-Tüm ziyaretler fotoğraflanmalı ve ULAKBEL’e girilmelidir.’

Editör: Haber Merkezi