İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, hizmet pasaportuyla yapılan insan kaçakçılığına alet edildiği iddia edilen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamanın kamuoyunu tatmin etmekten çok uzak olduğunu dikkat çekti.

Büyükşehir’in açıklamasında, ‘İddianamede kurumumuza yönelik herhangi bir suç isnadı yapılmamaktadır’ denilerek kamuoyunun doğrudan yanıltıldığını vurgulayan Türkoğlu, “Sn. Alinur Aktaş’ın biliyor olması lazım. Tüzel kişilikler zaten doğrudan suç işlemezler, tam tersine orada yetkilendirilen sorumluluk sahibi gerçek kişiler, usulsüz işler yaptıklarında suç işlerler ve kurumun saygınlığına da zarar verirler. Bunun da bedelini hem o kişiler, hem onlara göz yuman yöneticiler, hem de o kurum öder. Siz kimi kandırıyordunuz? diye konuştu.

ÖNCE İNKAR, SONRA İTİRAF!

Büyükşehir açıklamasını “Özrü kabahatinden büyük!” şeklinde yorumlayan Türkoğlu, Başkan Alinur Aktaş’ın asıl sorulara cevap vermekten kaçındığını belirterek şunları söyledi:

“Gazeteci Yazar Murat Ağırel’in ortaya çıkardığı iddialara ve bunun devamında İYİ Parti olarak bizim sorularımıza karşı Büyükşehir’in verdiği cevaplar tam anlamıyla suya tirit niteliği taşıyor.

Açıklamada yer alan, ‘Yargılananlar arasında belediye ve iştiraklerinden yalnızca 2 personel bulunmakta olup, olay tüm boyutlarıyla yargı ve kolluk birimlerimiz ile işbirliği ve eşgüdüm içerisinde takip edilmektedir.

Ceza kovuşturması ve idari soruşturma sonucunda bahse konu olaylarda kastı, kusuru veya ihmali olanlar hakkında gerekli işlemler titizlikle yapılacaktır’ şeklindeki sözler, aslında düpedüz iddiaların itirafı niteliğindedir ve açıklamanın başındaki, ‘Kurumumuza suç isnat edilmemektedir’ aldatmacasını da ele vermektedir.

Gerçek olan şudur ki, Bursa Büyükşehir Belediyesi, yönetenlerin sorumsuz davranışları sonucunda usulsüzlük iddialarıyla çalkalanmış ve insan kaçakçılığı gibi affedilmez bir onursuzluğa alet edilerek yargıya kadar intikal eden, utanç verici gelişmeler yaşanmıştır.

Sn. Başkan Alinur Aktaş’ın kendisini bu hazin olaylardan vareste tutması olanaksızdır ve tam tersine, yetki verdiği kadrolarının inisiyatifiyle oluşan yanlışların da sorumluluğunu kabul etmek zorundadır.

Bu nedenle bir önceki açıklamamızda Sn. Aktaş’a kamuoyu adına sorduğumuz soruları ısrarla yineliyoruz:

BU SORULAR CEVAP BEKLİYOR!

-Sn. Alinur Aktaş; Savcılık ifadelerine, soruşturma ve kovuşturma dosyalarına kadar girdiği öğrenilen iddialarda Büyükşehir Basın Yayın Dairesi Başkanlığı ile Protokol Müdürlüğü’nden isimlerin de bulunduğu, kişi başına 5-7 bin Euro arasında rüşvet iddialarının da yer aldığı, devletin resmî tutanaklarındaki bu skandal iddialarla ilgili kamuoyuna verilecek tatmin edici bir cevabınız var mı yok mu?

-Sorumluluğunuz altındaki Daire veya müdürlüklerin doğru ya da yanlış her icraatının yükümlülüğünü siz de taşımıyor musunuz?

-Bu kapsamda size de ulaşan bu vahim iddiaların hesabını sordunuz mu? Yargı sürecinde açığa aldığınız görevliniz var mı?

-Örneğin spor kulüplerinden gelen kafile listelerinin, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Valiliğe giderken nasıl olup da kişi bazında birden bire arttığı iddiasını öğrendiğinizde ne yaptınız?

Sadece 2019 yılında sizin aracılığınız ile yurtdışına giden 162 kişiden dönmeyen 48 kişinin kaç tanesi, listeye eklenen o fazlalık isimlerden oluşuyor?

-Ve son sorumuz da şu olsun:

Yurtdışına Büyükşehir aracılığı ile gidip de dönmeyenler arasında bulunan ve PKK ile iltisaklı olduğu iddia edilen kişinin kim olduğunu hiç merak ettiniz mi ya da merak edip de öğrendiğinizde ne hissettiniz?

Kamuoyu adına acele cevap bekleriz!..”

Editör: Haber Merkezi