Kanserli çocukların tedavi Bursa’daki U.Ü. Bursa Çocuk Onkoloji Hastanesi’nin kapatılması kamuoyunda şaşkınlıkla karşılandı.

“Ülkeye çağ atlatacağız diye yola çıkanların, tek adam rejimi ile memleketi getirdikleri noktayı görüyoruz” diyen Selçuk Türkoğlu, Onkoloji Hastanesi’nin kapısına kilit vurulmasıyla ilgili olarak şunları söyledi, “Bu kararla gördük ki, açılmış hastaneler bile kapanır oldu. Hem de Güney Marmara’nın tek Çocuk Onkoloji Hastanesi’nin kadro yoksunluğundan kapatılma kararının alınması ve hastaların başka şehirlerdeki hastanelere nakledilmeleri asla kabul edilemez.

Uludağ Üniversitesi Çocuk Onkoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Betül Berrin Sevinir Hoca’nın rahatsızlanması nedeniyle böyle bir kararın alındığı belirtiliyor. Betül Hocamıza Allah şifa versin tabi ki. Ancak sadece bu vesile ile hastanenin hasta bakamayacak duruma gelmesi tam bir yönetim faciasıdır. Bölümün tamamen kapatılması sağlık politikalarımızın sorgulanma noktasında olduğunu göstermektedir.

Yıllardır Çocuk Onkoloji Bölümü’ne kadro açmayan, eylem planı diye bir planlaması olmayan, iş bilmez liyakatsız yandaş kadrolar ile yönetmeye çalışanların kulakları çınlasın.

Sağlıktaki bu trajikomik tablonun ceremesini ne acıdır ki başta masum yavrularımız olmak üzere vatandaşlarımız çekiyor.

Şunu da hatırlatalım.

2016 yılında LÖSEV, Osmangazi Belediyesi’ne başvurup, yakın çevre yolundaki kendi mülkü olan araziye lösemi ve onkoloji çocuk hastalar için hastane yapmak istiyor.

Maalesef iş bilmez, sadece ve sadece nepotizmden beslenen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar bu isteğe red cevabı veriyor.

Dündar, LÖSEV’in talep ettiği 7 katı, sonrasında komisyonun uygun gördüğü 5 katı da veremem deyip, sadece 3 kat verince LÖSEV de Hastane yapmaktan vazgeçti.

Sonra ne oldu biliyor musunuz?

Tam bir yıl sonra 100 metre mesafedeki yere, damadı ve dünürüne ait projeye tam 18 kat imar verdi.

Belediye Başkanı’nın bu iş bilmezliğinin ceremesini şimdi kim çekiyor?

Tabi ki Bursalılar çekiyor.

Kısacası;

İş bilmez yönetimi, kadroları sadece yandaşa aktarınca ve de böyle spesifik bölümlerde tek hoca üzerinden iş yürütülünce karşımızca bu acı tablolar çıkıyor.

Her konuda olduğu gibi bu konuda da sınıfta kaldınız ama olan minicik şifa bekleyen yavrularımıza oldu. Yazıklar olsun.”

Editör: Haber Merkezi