Partisinin ‘Ayağa Kalk Bursa’ kampanyasına 30.000 TL ile ilk katkıyı yapan siyasi parti olduğunu da hatırlatan Türkoğlu, “Bursaspor’a sıfır katkısı olanlar boş yere atıp tutuyor diyerek algı oluşturan, kendisi ise sadece Büyükşehir’in kesesinden yaptığı katkıyla övünen Sn. Aktaş, aslında bu konuda da kamuoyunu yanıltıyor” şeklinde ifadeler kullandı.

Alinur Aktaş’ın, “Bursaspor’a meraklı değilim” açıklamasıyla bilinçaltındaki, ‘Bursaspor sevgisizliği’ gerçeğini ortaya koyduğunu belirten İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, Aktaş’ı; meşhur dizi karakteri MURO’ya benzettiği açıklamasında şunları söyledi: 

“Bildiğiniz gibi Büyükşehir Belediyesi’nin son yapılan Meclis Toplantısı’nda Sn. Adnan Akın Sözcülüğündeki İYİ Parti Grubumuz bir önerge vermişti.

Bu önergede siyasetin Bursaspor Yönetimi’nden elini çekmesi istenmiş, yerel yönetimlerin ve siyasetin maddi manevi katkısının, belirlenecek ortak konsensüs kapsamında yapılması gerektiği vurgulanmıştı.

Bursaspor’un içine düştüğü büyük badireyi atlatabilmek için de kanaat önderlerinin yer aldığı, aynı zamanda Bursaspor’a uzun yıllar emek vermiş gerçek Bursasporluların olduğu, bağımsız bir yönetime ve bu yapının başlatacağı tam anlamıyla bir ‘öze dönüş stratejisine’ ihtiyaç duyduğuna işaret edilmişti.

Bir baktık Sn. Aktaş’ın, zaten bağışıklık sistemi zayıf olan kimyası yine aniden bozulmuş, bu önerinin okunmasıyla birlikte adeta kendini kaybederek ne dediğini bilmez olmuş.

Zaten o nedenle de;

Basına da yansıyan, ’Bursaspor benim tapulu malım değil çekilin derseniz çekiliriz. Bulunduğumuz durum ortada, varsa formülünüz lütfen söyleyin Bursaspor'un meraklısı değiliz’ şeklindeki sözleri, Yeşil Beyazlı camiada haklı olarak kıyameti kopardı.

Twitter başta olmak üzere sosyal medya adeta yıkıldı, on binlerce taraftarın ‘Alinur Aktaş istifa!’ çağrıları, meşhur deyimle ‘trend topik’ oldu.

Doğrusunu isterseniz;

Sn. Aktaş’ın bu talihsiz sözleri, aslında bilinçaltındaki, ‘Ben Bursaspor’a karşı herhangi bir aidiyet hissi taşımıyorum” anlamına gelen bir duygunun resmen dışa vurumuydu.

Yine hatırlayın;

Geçmişte, İnegölspor ile Bursaspor arasında yapılacak bir maç öncesinde de, ‘Bursaspor efsanesini yeşil çimlere gömeceğiz!’ iddiasında bulunmuştu.

Sn. Başkan’ın işte bu çıkışları, aslında içindeki Bursaspor sevgisizliğinin resmen itirafıydı.

Bilir misiniz?

TV’lerde izlenme rekorları kıran Kurtlar Vadisi Pusu dizisi vardı. Oradaki MURO adlı fenomen karakterin, ‘Lanet olsun içimdeki insan sevgisine’ adlı repliği herkesin dilindeydi, hatta halen daha da esprilere konu oluyor.

Sn. Aktaş’ın şu anki psikolojisi, sanatçı Mustafa Üstündağ’ın canlandırdığı MURO karakterine çok benziyor. Demek o da bugünlerde, ‘Lanet olsun içimdeki Bursaspor sevgisizliğine’ deyip duruyor.

Tabii ki bu durumda bizlere de;

“Sn. Başkan vallahi çok haklısın; evet gerçekten de lanet olsun içindeki Bursaspor sevgisizliğine’ deme hakkı doğuyor.

Sn. Aktaş, Meclis’teki önerge sonrasında, ‘Bursaspor’a sıfır katkısı olanlar boş konuşuyor’ şeklinde bir de yalan yanlış beyanda bulunmuş.

Biz kendisi gibi Büyükşehir kesesinden yaptığı katkılarla övünmüyor, helal para ile kendi kesemizden yaptığımız bağışlarla mutlu oluyoruz.

Bakın bu konuda Bursaspor Kulübü’nün resmî Twitter hesabı, 03-08-2021 tarihinde, Sn. Aktaş’a nasıl tokat gibi cevap vermiş? Gelin açıklamamızı o mesajla bitirelim.”

“Ayağa Kalk Bursa hareketine 30.000 TL değerinde hatıra forması alarak katkıda bulunan İyi Parti Bursa İl Yönetimi ve İyi Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu’na teşekkür ederiz. Bursaspor Kulübü.”

Editör: Haber Merkezi