Aktaş’ın, Bursa’nın katmerleşen sorunları altında ezildiğini belirten Türkoğlu, “Kifayetsiz muhterisler, çıkış yolunu agresifleşmekte görürler. Çaresizlik sendromu yaşayan Aktaş’ın psikolojisini normal karşılıyorum” dedi. Bilindiği gibi İYİ Parti Bursa il Başkanı Selçuk Türkoğlu, Alinur Aktaş’ı ‘tek kale maç sona erdi, Bursalıların aklıyla alay eden Büyükşehir Belediyesi’nin yanlışlarını kamuoyuna duyuracağız’ diyerek uyarmıştı.

‘AKTAŞ KENDİSİNİ TRAJİKOMİK DURUMA DÜŞÜRDÜ’

“Halkın bire bir yaşadığı sorunları dile getirmenin provokatörlük olduğunu ileri süren Büyükşehir Belediye Başkanı, tam bir akıl tutulması yaşıyor” diyen Türkoğlu şunları söyledi: “Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Belediye Meclis Toplantısı’nda şahsımı ve partimi hedef alarak, Akpınar Mahallesi’ndeki tehlikenin boyutlarını dile getirdiğimiz için bizleri provokatörlükle suçlamış. Ancak ne yazık ki, kendisini çok trajikomik bir pozisyona düşürmüş. Halkın sorunlarının dile getirilmesinin provokatörlük olarak yorumlanması, her şeyden önce halka yapılan çok büyük bir saygısızlıktır. Provokasyonun Türkçe karşılığı ‘kışkırtmak’ anlamındadır. Aktaş rahat olsun ve bu kadar fazla korkmasın. Bursalılar kimsenin dolduruşuna gelmeyecek kadar sağduyuludur ve asla da kışkırmayacak kadar feraset sahibidir. Buna inanmamak insanımızı hakir görmektir. Akpınar Mahallesi 1050 Konutlar sakinlerinin her daim yanındayız, yanlarında olmaya da devam edeceğiz’ şeklinde konuştu.

‘KENDİSİNİ İNEGÖL’DE SANIYOR’

Selçuk Türkoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Başkan Aktaş, 115 konutun yıkılması gerektiğini, bizim açıklamamızla hatırladıysa biz bundan ancak memnun oluruz. İcraat makamı olarak halkın yararına olan çözümü bulsun, derhal işini yapsın o zaman. Elini tutan mı var. Bu arada Büyükşehir Belediye iştiraki olan şirketlere AKP ilçe başkan ve yöneticilerinin atanmasını savunması da, rantiyeci bir partinin mensubu olarak kendisine çok yakışmış, buna da hiç şaşırmadık. Buralardaki toplantı başına ödenen hakkı huzur ücretini 750 TL’den 1.250 TL’ye çıkardığını da övünerek itiraf etmiş. Doğrusu Kocaman bir bravo. Sadece şunu söyleyeyim. Alinur Aktaş’a Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde başkan olduğunu aman söylemeyin, o kendisini halen daha İnegöl’de görevde sanıyor” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi