Üyelerin firmalarını ve UTEP’ten beklentileri ile varsa kazanımlarını anlattığı etkileşim oluşturmak adına gerçekleşen buluşmada Belarus ve Moritanya’yla ilgili ihracat ve üretim hamleleri dikkat çekti.

“AHLAKLI İNSANLAR VE TEMİZ TİCARET”

Yatırımcı firma temsilcilerinin katıldığı toplantıda konuşan UTEP Bursa Şubesi Başkanı Ömer Kula, UTEP'i ihracatta söz sahibi yapmak için çaba sarf ettiklerini belirterek, “Ahlaklı insanlar ve temiz ticaret vizyonumuzdur. 2023'te ülkemiz ihracatının yüzde 2'sini UTEP olarak karşılamayı hedefliyoruz. Yakın zamanda 100 üyeye ulaşmayı hedefliyoruz. Şubat sonu, mart başı gibi Belarus Büyükelçisi ve beraberindeki heyet Bursa'ya gelecek ve UTEP olarak onları ağırlayacağız. Bizim tek düşüncemiz yerli üretimle birlikte ihracatı arttırmak" dedi.

“DIŞ TİCARETE ODAKLANMAK ZORUNDAYIZ”

UTEP Genel Başkan Yardımcısı ve UTEP Moritanya Ticaret Merkezi Kurucusu Murat Haliç, “Moritanya'da 8 yıldır faaliyet gösteren bir firma yönetiyorum. Üyelerimiz faydalanacağı bir fuar merkezi kurduk. 1600 metrekare Moritanya şartlarında oldukça büyük bir ölçü. 2 aydır faaliyette olan ticaret merkezin son halini mart ayında tamamlamış olacağız. Bursa'daki üyelerimizle bir araya gelme sebebimiz; bahsettiğimiz ticaret merkezimizde mağaza açabilmesinin önünü açmaktır. Biz üyelerimizin ürünlerini dünyada yeni pazarlarla buluşturmaya çalışıyoruz. 7 bölgeli Türkiye'den 7 kıtalı dünyaya açılmak istiyoruz. Projemizin başarılı olacağına inancımız tam. Bu işin kârı bizim prestiji UTEP'indir. Dış ticaret merkezi kurmak isteyen temiz ve güvenilir ticaret çerçevesinde teşebbüste bulunmak isterlerse, UTEP anayasasına uygun olduğu takdirde destek vereceğiz. Dış ticaret odaklanmalı ve yatırımlarla fayda ve ticaret üretmek istiyoruz. Bu en önemli farkımız. Sanayileşmiş 38 büyükşehir hedefimizdir. 2023'te 7 ticaret merkezi hedefimi var. Moritanya ve 5 çevre ülke nüfusunu kattığınız zaman 60 milyon kişiye ulaşabilmek mümkün olacaktır. Afrika’nın 350 milyon nüfusuna açılan bir kapı olacaktır. Bursa’dan bu ticaret merkezinde bulunmak isteyenlere UTEP vasıtasıyla destek olacağız” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi