Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde çalışmalarını yürüten GADEM, bağımlılıkla etkin mücadele amacıyla bağımlı yakınlarına yönelik sigara alkol ve madde bağımlılığı tedavi programını (SAMBA) uygulamaya başladı. 7 oturumdan oluşan program ile ailelere, her hafta salı ve perşembe günleri 14.00-16.00 saatleri arasında eğitimler veriliyor. Bugüne kadar 1450 kişinin yararlandığı SAMBA programında, bağımlıların iyileşme sürecinde neler yapılabileceği anlatıldı. Programda ayrıca aileler, diğer bağımlı yakınlarıyla birlikte ortak sıkıntılar üzerinden çözüm üretme fırsatını da buluyor.

SOSYAL MEDYA BAĞIMLILIĞI ÇOK TEHLİKELİ 

Bursa’da uyuşturucu kullanan gençlerin sayısında yaşanan artış, en çok aileleri endişelendiriyor. Uzmanlar, sosyal medya bağımlısı olan çocukların madde ağına düşmesinin daha kolay olduğu belirtiyorlar.

12 MİLYON KİŞİ MADDE BAĞIMLISI RİSKİNDE

Öte yandan İnsani Yardım Vakfı, ülkemizde uyuşturucu kullananların sayısının 12 milyonu aştığını yayınladığı raporda duyurmuştu. İHH’nın raporunda çarpıcı bilgilere yer verilmiş, herkesin duyarlı hareket etmesi gerektiği belirtilmişti. Türkiye nüfusunun %15,8’i 15-25 yaş grubunda. 12 milyon 971 bin 396 çocuğumuz madde bağımlılığı riskine karşı savunmasız durumda. Türkiye’de yaklaşık 10 milyon insan madde ve davranış bağımlısıdır. 125 bin STK bu konuda duyarsız kalıyor.

CİNAYETLERİN YÜZDE 60’I MADDE BAĞIMLILIĞINDAN KAYNAKLANIYOR

Cinayetlerin %60’ı, saldırıların %40’ı, tecavüzlerin %33’ü alkol ve madde kullanımı olan kişiler tarafından gerçekleştirilmektedir.

Editör: Haber Merkezi